“Deze extreme hitte zal levensgevaarlijk zijn”: Brazilië zet zich schrap voor ongeziene hittekoepel bij start van lente

De lente is nog maar net gestart in Brazilië, of het land krijgt komende week al te maken met een uitzonderlijke hittegolf. De temperaturen zullen stijgen tot 40 – 45°C. Wellicht worden verschillende records verbroken in alle vijf regio’s van het land. Instanties waarschuwen dat de hitte zo extreem zal zijn dat het gevaarlijk wordt voor de gezondheid. De oorzaak van de hoge temperaturen is een krachtige hittekoepel die boven het land hangt.

Meer krantenkoppen in België

Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen”

“Dank u N-VA.” Met cynische verkiezingsborden op het West-Vlaamse platteland nemen boeren de partij van hun zelfverklaarde kwelduivel in het vizier. “Het is een heksenjacht geworden”, reageert lijsttrekker Jean-Marie Dedecker.
The post Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Verrassing voor jonge kiezers: favoriete politici staan niet op hun stembrief”

Als politici hun favoriete vijand mochten kiezen, zouden Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) ongetwijfeld mekaar kiezen. Gisteren kruisten beiden de degens in ‘Het grote duel’ op VTM. Een duel dat op voorhand twee winnaars kende, want ieder kon bij zijn eigen taalgroep scoren. Aanhangers van een nationale kieskring hebben daar vragen bij. Zij vinden dat Vlamingen ook

Lees meer »

Terugkeer naar Marokko verdubbeld, staatssecretaris de Moor wil terugkeer nog verder doen stijgen

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden 119 Marokkanen in onwettig verblijf gedwongen teruggestuurd. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 55 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden teruggestuurd. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. Volgens de CD&V-minister werpt de vernieuwde samenwerking met Marokko vruchten af.

Lees meer »

Publiek kan meegenieten van archeologische opgravingen op Vroonhofsite in Poperinge

Sinds 16 mei is het team archeologen van de NV Ruben Willaert aan het werk op de Vroonhofsite. Het projectgebied heeft een oppervlakte van 1,4 hectare. De archeologen hebben grote verwachtingen, want op die site zouden de oudste sporen van Poperinge terug te vinden zijn, zoals het proosdijdomein, de kern waaruit Poperinge zou gegroeid zijn. Bij proefsleuvenonderzoek eerder dit jaar

Lees meer »