Lid (20) van opgerolde drugsbende blijft dealen tijdens elektronisch toezicht: “Bij de huiszoeking gooide hij cocaïne uit raam”

Een 20-jarige man uit Kasterlee is voor de tweede keer in minder dan drie maanden veroordeeld voor drugshandel. De man maakte eerst deel uit van een Geelse drugsbende die op grote schaal cocaïne verkocht. Nadat die bende werd opgerold, zette hij doodleuk een drugshandeltje op vanuit zijn eigen woning. “Op dat moment stond hij notabene onder elektronisch toezicht.”

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Herbeleef de strijd om de titel van De Strafste Jeugdbeweging van West-Vlaanderen

De strijd is gestreden. Acht jeugdbewegingsgroepen namen het op tegen elkaar met één doel: De Strafste Jeugdbeweging van West-Vlaanderen worden én een van de hoofdprijzen in de wacht slepen. Chiro Pimpernel uit Vleteren kwam als winnaar uit het finalespel: zij zijn De Strafste Jeugdbeweging van West-Vlaanderen en gaan naar huis met 2.500 euro winkelbudget.
The post IN BEELD –

Lees meer »

Vier op de tien Belgische werknemers blijven nooit ziek thuis

Bijna vier op de tien Belgische werknemers zijn geen enkele dag per jaar afwezig door ziekte. Vooral 45-plussers zijn veel ­minder vaak ziek dan hun ­jongere collega’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de preventiedienst Mensura bij 60.000 werk­nemers, schrijft ‘De Tijd’ vandaag.

Lees meer »

Belgisch trekpaard Elixir op symbolische reis: Hilse De Groote houdt met de tocht ‘De Terugkeer van Brillant’ even halt in Kortrijk

De indrukwekkende tocht ‘De Terugkeer van Brillant’, een initiatief van amazone en cameravrouw Hilse De Groote, hield vandaag – vrijdag – halt in Kortrijk. Om 13 uur kwam ze met haar 6-jarige merrie Elixir, een Belgisch trekpaard, aan in het Begijnhofpark. Schepen van Toerisme en Dierenwelzijn Maxim Veys verwelkomde haar en overhandigde symbolisch een paar Kortrijkse sokken als aandenken aan

Lees meer »

101 projecten voor windmolens zitten vast in beroepsprocedures: “Steeds vaker door mensen die niet eens in de buurt wonen”

Op dit moment zitten 101 projecten voor windmolens vast in beroepsprocedures, goed voor een capaciteit van 525,3 megawatt. Dat is iets meer dan het vermogen van een kleine kernreactor zoals Doel 1. Het gaat om vergunningen die aangevochten worden voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Windenergie Associatie (VWEA), meldt De Tijd dinsdag. Vorig jaar

Lees meer »