“Zeker 11.000 doden in Libië door overstromingen”

De hulporganisatie Rode Halve Maan zegt dat zeker 11.000 mensen om het leven zijn gekomen door de overstromingen na de doortocht van storm Daniel in Libië. Nog 20.000 mensen zouden zijn vermist. Een woordvoerder van de hulporganisatie zegt dat de getallen nog steeds oplopen.

Meer krantenkoppen in België

Belgian Cats op het Brussels stadhuis gehuldigd, na ontvangst door de koning

De Belgian Cats, die zich zondagavond in het Griekse Piraeus tot Europees kampioen kroonden na een onwaarschijnlijk spannende finale tegen Spanje, werden maandagavond op het stadhuis van Brussel gehuldigd. Daar werden ze begroet door heel wat fans.
The post Belgian Cats op het Brussels stadhuis gehuldigd, na ontvangst door de koning appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burcht van Ieper is begraven, bouw supermarkt kan beginnen: “Ik word er emotioneel van”

De omstreden beslissing van vorige maand is nu uitgevoerd: de veelbesproken Burcht van Ieper is begraven. Binnenkort start de bouw van een supermarkt met appartementen. “Er moet verder nagedacht worden over hoe we deze vondst wel gaan ontsluiten. De zoektocht naar middelen kan weer beginnen.”
The post Burcht van Ieper is begraven, bouw supermarkt kan beginnen: “Ik word er

Lees meer »

Hoe Julie Vermeire het klaarspeelde dichtbij Rihanna te komen: “Ofwel ben ik braaf, ofwel ga ik er gewoon voor”

“Ik stond achter een paar plantjes en dacht: ik kan hier braaf blijven staan, of ik kruip er stiekem over en sluit aan op de blauwe loper.” Julie Vermeire (27) liet zich niet afschrikken door de chaos, securityguards, de regen of de urenlange wachttijd. Ze móést en zou Rihanna zien tijdens de wereldpremière van ‘De Smurfen: de film’ in Brussel

Lees meer »

Hitte breekt ons wegdek open: hoe komt dat en wat kunnen we eraan doen?

Gesmolten asfalt, betonnen rijvakken die plots enkele centimeters omhoog komen: ook ons wegdek heeft te lijden onder de bloedhete zomerzon. Hoe kan dat? Zijn onze wegen dan niet voorzien op een hittegolfje? Kunnen we dan niet leren hoe ze in de oliestaten hun wegen aanleggen? We vroegen het aan Wim Van den bergh, professor duurzame wegenbouwkunde aan de Universiteit Antwerpen.

Lees meer »