Het voedsel dat u in de winkelrekken vindt, is niet altijd wat het lijkt. In sommige groentewraps zijn nauwelijks groenten te vinden. In producten waarop in grote letters ‘ongezouten’ staat, wordt soms toch zout verwerkt. Voedingsjournalist Eva Kestemont (33), die een boek schreef over ultrabewerkt voedsel, neemt vijf voedingswaren onder de loep en legt uit welke ingrediënten er dan wél in zitten. “Waarom zou je vermoeden dat een gezond ogende granola helemaal niet zo’n positief effect heeft op je gezondheid?”
Belgische industrie kan tot 90% minder uitstoten tegen 2050, maar tijd dringt
De Belgische industrie kan tegen 2040-2050 tot 90% minder broeikasgassen uitstoten dan in 2005, mits een snelle en grootschalige inzet van bestaande en opkomende technologieën. Dat blijkt uit de Deepin-studie van de Vrije Universiteit Brussel, uitgevoerd in opdracht van het federale Klimaatdienst en gepubliceerd op donderdag.