? “We hebben er alle belang bij de tijgermug te bestrijden”: hoe gevaarlijk is de tijgermug in ons land?

De Aziatische tijgermug kon voor het eerst overwinteren in ons land. En dat maakt heel wat wetenschappers ongerust, want het insect kan tropische ziektes verspreiden. Maar hoe komt het dat de tijgermug in Europa in opmars is. En hoe gevaarlijk is hij voor onze volksgezondheid? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt het uit.

Meer krantenkoppen in België

Belgisch busje, Congolese diplomaat en 206 kilogram cocaïne: Bulgaarse douane neemt recordhoeveelheid drugs in beslag

De grensautoriteiten in Bulgarije hebben aan de grens met Turkije 206 kilogram cocaïne in beslag genomen, een recordhoeveelheid. De drugs zaten verpakt in 179 afgesloten zakken en hebben een straatwaarde van ongeveer 20 miljoen euro. De cocaïne zat verstopt in een busje met Belgische nummerplaat en een opvallende samenstelling: een 43-jarige Bulgaar, een 54-jarige Belg en een 40-jarige Congolese diplomaat

Lees meer »

Hoe motiveer je een renner die net één van de grootste ontgoochelingen meemaakte? “De belangrijkste stap naar heropbouw is gezet, toen hij in die wagen stapte”

Van podiumkandidaat tot opgave, van de hemel naar een absoluut dieptepunt. Maar tijd om veel na te denken is er niet, een renner moet al snel weer op de fiets. Hoe motiveer je hem om opnieuw te gaan trainen? “Ik zou Remco aanraden om eerst tijd te nemen voor zichzelf”, zegt sportpsycholoog Jef Brouwers. “En pas daarna te denken aan

Lees meer »

IN BEELD. Zo mooi is Tomorrowland bij valavond

Dat Tomorrowland spectaculair is, hoeven we u ongetwijfeld niet meer te zeggen. Maar dat het festival nog nét dat tikkeltje mooier wordt tijdens het ‘golden hour’, wist u misschien niet. Onze fotograaf Kris wil daar verandering in brengen, en trok – gewapend met z’n wandelschoenen én camera – het terrein op.

Lees meer »

UZ Brussel ontwikkelt AI-tool om efficiënter zaadcellen op te sporen

Zaadcellen kunnen voortaan sneller en efficiënter opgespoord worden in het sperma via een nieuwe AI-tool ontwikkeld door onderzoekers van Brussels IVF, het centrum voor reproductieve geneeskunde van het UZ Brussel, en Robovision Healthcare. De nieuwe technologie, genaamd T’easy, kan een belangrijke stap vooruit betekenen in het verbeteren van de effectiviteit van vruchtbaarheidsbehandelingen. Dat meldt het UZ Brussel woensdag.

Lees meer »

Nederlandse urbexers filmen ‘verlaten’ mortuarium in Luik, maar gebouw blijkt nog volop in gebruik

Een spectaculair YouTube-filmpje van twee Nederlandse urban explorers veroorzaakt commotie in Luik. De avonturiers drongen in doktersjas een mortuarium binnen waarvan ze dachten dat het verlaten was. Ze tillen de spanning op tot het uiterste als ze in een koelkast een lijkzak ontdekken. Maar volgens een onderzoek van VTM blijkt dat het mortuarium helemaal niet verlaten is. De stad Luik

Lees meer »

Meer dan tweehonderdduizend jonge oesters uitgezet voor natuurherstel in Belgische Noordzee

Op ongeveer 30 kilometer van de kust installeerde het consortium BELREEFS tweehonderdduizend jonge oesters op de zeebodem. Bedoeling is om de ooit zo talrijke oesterriffen in de Noordzee te herstellen. De riffen vormen een belangrijke habitat voor tal van andere zeedieren en dragen zo bij aan het versterken van de biodiversiteit.
The post Meer dan tweehonderdduizend jonge oesters uitgezet

Lees meer »