Rodenbach pakt uit met nieuw bier: Rodenbach Evolved, een ode aan de Grand Cru

Brouwerij Rodenbach, bekend voor haar uitzonderlijk Vlaams Rood-bruin bier, kondigt de lancering van Rodenbach Evolved aan. Deze nieuwe limited edition serie vertegenwoordigt een nieuwe richting voor de Rodenbach bieren.

De brouw- en keldermeesters verleggen met deze lancering hun grenzen van craftsmanship en ze omarmen meer dan ooit de geest van innovatie. Elk jaar zullen ze bierliefhebbers met een nieuwe editie van Rodenbach Evolved verrassen. Met de Evolved-lijn begint de brouwerij aan een spannende ontdekkingsreis, voor elke editie zal men rijke brouwtraditie en knowhow ‘blenden’ met creativiteit.

De eerste editie: Evolved Grand Cru Aged 10 years

“De allereerste editie van Rodenbach Evolved wordt ‘Grand Cru Aged 10 years’, een ode aan de iconische Rodenbach Grand Cru. De naam verwijst naar Rodenbach dat tien jaar op eiken foeder nr. 95 heeft gerijpt. De brouw- en keldermeesters hebben het vervolgens met een klein deel jong bier versneden. Het uitzonderlijk lang rijpingsproces geeft dit bier een werkelijk uniek karakter. De rijping heeft organische smaken van zure kersen, groene appel, leer, eik en rood fruit voortgebracht. Rodenbach Evolved Grand Cru Aged 10 years toont de ongeëvenaarde rijpingscapaciteiten van Vlaams Roodbruin bier”, aldus brouwmeester Rudi Ghequire.

Gemengde gisting

“Rodenbach Evolved Grand Cru Aged 10 years (6 % vol/alc) is een iconische bier van gemengde gisting met superieure kwaliteiten, binnen de stijl van Vlaams Rood-bruin bier”, klinkt het.

“Door zijn uitzonderlijke lange rijping in een rechtopstaande eikenhouten foeder van 65.000 liter heeft het gerijpte bier een nog meer uitgesproken houtkarakter. Net als de klassieke Grand Cru wordt ook deze Evolved afgerond door het inmengen van een klein gedeelte jonge Rodenbach. De organische smaken die zich gedurende de lange vatrijping hebben ontwikkeld zijn van een uitzonderlijke zuiverheid en gaan in de richting van zure kriek, groene appel, leder, eik, gekonfijte rode vruchten maar zijn meer versmolten door de positieve invloed van de ongeziene lange houtrijping. Het ultieme bewijs dat een Vlaams Rood-bruin bier unieke en uitzonderlijke rijpingscapaciteiten heeft en dank zij zijn 10 jarige vatrijping nog meer complexiteit en rondheid in het bier kan brengen. Kortom een iconisch bier dat niet mag ontbreken in uw bier bibliotheek! A must have.”

The post Rodenbach pakt uit met nieuw bier: Rodenbach Evolved, een ode aan de Grand Cru is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oprichter Hubert Vermaelen (85) ziet avondkoers van Lindense Wielervrienden voor tweede jaar op rij in het water vallen: “Zonder extra hulp kan het niet doorgaan”

Begin augustus is een drukke periode in het Vlaams-Brabantse wielerlandschap. Traditiegetrouw is er eerst de Ronde van Vlaams-Brabant, en een paar dagen daarna organiseren de Lindense Wielervrienden hun avondkoers. Vorig jaar gooiden wegenwerken echter roet in het eten. Wie dit jaar uitkeek naar de terugkeer, blijft teleurgesteld achter. Een aantal vrijwilligers haakten in laatste instantie af, waardoor er ook nu

Lees meer »

“Dit vind ik een pittig stuk in het parcours”: polsen naar verwachtingen tijdens eerste afhaaldag voor deelnemersbadge Dodentocht

Niet alleen op Tomorrowland in Boom zag je dit weekend lange aanschuifrijen. Afgelopen zaterdag werd CC Ter Dilft in Bornem opengesteld voor de eerste afhaaldag van de Dodentocht, dit jaar op 8 augustus. Enkele duizenden deelnemers wandelden met hun badge buiten. Onze reporter peilde naar de verwachtingen en het stressniveau bij organisatie en stappers.

Lees meer »

Nu besparing dreigt: waarom slikken we massaal maagzuurremmers? “De meesten nemen ze voor klachten waar ze niét voor dienen”

De Belg slikt veel maagzuurremmers. Té veel, vindt minister Vandenbroucke, die de terugbetaling wil verlagen. Is het dan zo slecht gesteld met onze maag? Of schrijven dokters dat medicijn ongegrond voor? Huisartsen Jan Verbakel en Marieke Geijsels en maagspecialist Danny De Looze geven antwoord. “Als je tegen een patiënt zegt: ‘Meneer, mevrouw, we gaan afbouwen.’ Ja, dat ligt gevoelig, hoor.”

Lees meer »

In Berlijn met de Brugse striptekenaar Olivier Schrauwen, genomineerd voor drie Eisner Awards: “Ik ben een onverbeterlijke prutser”

Berlijn en Olivier Schrauwen lijken een match made in heaven. Rommelig, vol tegenstrijdigheden, een tikje anarchistisch. In deze stad maakte hij Zondag, een voor drie Eisner Awards genomineerde strip, waarin hij door de lens van Berlijn naar Vlaanderen kijkt. “Eigenlijk moet je zo speels mogelijk hard werken. Met een licht gemoed.”

Lees meer »