“Onbegrijpelijk, dat record van atleet die niet zuiver was”: Abdi wil Belgisch record van dopingzondaar Mourhit op 10.000m van tabellen lopen

Officieel valt Bashir Abdi vrijdag op de Memorial het Europese record van Mo Farah aan op de 10.000m, maar eigenlijk heeft de 34-jarige Belg meer zijn zinnen gezet op het Belgische record. Dat is intussen al 24 jaar in handen van Mohammed Mourhit.

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse cafébazin Linda tot tweemaal toe aangevallen door drugsgebruikers: “Ze snuiven alsof ze hun neus snuiten”

“Drugs lijken de normaalste zaak in het uitgaansleven, maar niet in café Den Engel”, zegt Linda Van Heymbeeck, de bekendste cafébazin van Antwerpen, strijdvaardig. Ze krijgt regelmatig dreigberichten van klanten die werden buitengezet. Zondagavond werd de uitbaatster zelfs tot tweemaal toe fysiek aangevallen door gebruikers, en dat was niet de eerste keer.

Lees meer »

Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt

Eind mei wordt het Noordhof omgebouwd tot een ministad waarin tal van thuisverhalen aan bod komen. “In onze stad zijn er veel mensen met verschillende achtergronden, maar het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vzw Letterhop ontvangt 5.000 euro voor project: “In 2024 willen we 30 kansarme kindjes leren fietsen en zwemmen”

De vzw Letterhop uit Poperinge mag 5.000 euro in ontvangst nemen voor het project ‘Okan start to swim and bike’. Okan staat voor onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen. Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren.
The post Vzw Letterhop ontvangt 5.000 euro voor project: “In 2024 willen we 30 kansarme kindjes leren fietsen

Lees meer »

Chaos breekt uit tijdens Amerikaanse zitting nadat Republikeinse opmerking maakt over collega “Kan je niet lezen door je valse wimpers?”

Een zitting van de Amerikaanse toezichtscommissie is volledig uit de hand gelopen na een opmerking over het uiterlijk van de Democratische afgevaardigde Jasmine Crockett. De discussie kwam tot stand toen Crockett aan haar Republikeinse collega Greene vroeg “of ze wist waarvoor ze hier was”, een opmerking die Greene niet kon smaken. “Kan je wel lezen met die valse wimpers”, antwoordde

Lees meer »

Enorme ravage na ongeval in Izegem, waarbij bestuurder gewoon uit auto stapt: “Hij had zelfs even de intentie om te vertrekken”

Een veertiger uit Izegem bracht maandagavond een ware ravage aan langs de Ardooisestraat in Izegem. De man ramde met zijn BMW een geparkeerde auto, waarna ook nog een andere geparkeerde wagen en een woning in de brokken deelden. “We werden opgeschrikt door een enorme knal.”
The post Enorme ravage na ongeval in Izegem, waarbij bestuurder gewoon uit auto stapt:

Lees meer »

Ruim 4 (!) kilometer per uur sneller en Belg van de troon gestoten, maar wie markeerde fenomenale klim van Pogacar als verdacht?

Vandaag staat de tweede rustdag op het programma in de Giro. Rozetruidager Tadej Pogacar staat om 16u30 de verzamelde pers te woord. De Sloveen gooide de gegevens van zijn indrukwekkende zege van gisteren op ‘Strava’, waardoor z’n overweldigende dominantie nog eens extra in de verf wordt gezet. Volg het allemaal op de voet in de liveblog hieronder.

Lees meer »

“Snelste en slimste ooit”: Microsoft stelt nieuwe generatie AI-computers voor

Technologiereus Microsoft heeft een nieuwe generatie AI-computers voorgesteld. In de zogeheten Copilot-computers worden artificiële intelligentietoepassingen geïntegreerd in het Windows-besturingssysteem. Dankzij die integratie zal je onder meer video’s kunnen ondertitelen of beelden kunnen genereren zonder extra programma’s of apps te moeten installeren. Microsoft introduceert ook een geheel nieuwe ‘Herinnering’-functie waarmee je door het ‘fotografische geheugen’ van je computer kan scrollen.

Lees meer »

Dronken bestuurder (46) veroorzaakt enorme ravage, maar stapt ongedeerd uit BMW: “Ik ga dan maar eens, veel kan ik hier toch niet meer doen”

“We waren rustig tv aan het kijken toen we plots een klap hoorden. Buiten was het één grote ravage.” Maandagavond ramde een 46-jarige man uit Kachtem een woning en twee geparkeerde auto’s in Emelgem (Izegem) nadat hij met hoge snelheid de controle over zijn BMW verloor. “Sorry”, zei hij. “Daarna wilde hij gewoon te voet naar huis wandelen, maar daar

Lees meer »

Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403

Een bestuurder van een personenwagen verloor vrijdagavond omstreeks 22 uur langs de E403 in Ardooie de controle over het stuur van zijn voertuig. De wagen belandde in de berm naast de weg.
The post Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403 appeared first on KW.be.

Lees meer »