KW zet meer dan ooit in op lokaal nieuws: “Wij verspreiden trots het West-Vlaamse DNA”

Deze krant ziet er vanaf vandaag een tikkeltje anders uit… of moeten we zeggen: een tikkeltje dikker? Voortaan serveren we jullie nóg meer lokaal nieuws. Alle West-Vlamingen zitten bij KW meer dan ooit op de eerste rij voor het nieuws uit hun straat, wijk, gemeente én provincie.

De Krant van West-Vlaanderen is een begrip in onze provincie. Onze missie: elke dag opnieuw het West-Vlaams nieuws tot in de huiskamer brengen. Elke vrijdag met een papieren krant, iedere dag via onze drukbezochte website KW.be.

“We hebben een erg uitgebreid publiek”, stelt Thijs Naeyaert (37) uit Tielt, sinds 1 januari algemeen directeur van deze krant. “KW bereikt één op de twee West-Vlamingen en onze website – met gemiddeld 1.400 artikels per week – haalt op maandbasis bijna één miljoen bezoekers. Die trouwe lezers zijn we dankbaar en willen we nog meer op hun wenken bedienen.”

Unieke combinatie

In december vorig jaar werd bij abonnees van KW een enquête afgenomen om te peilen naar hun wensen en noden. “Daaruit bleek dat zij graag nog meer regionaal en lokaal nieuws bij ons willen zien verschijnen. Meer verhalen uit hun hun eigen stad of gemeente, dat vragen ze. Die duidelijke boodschap zetten we nu om in de praktijk.”

“Onze krant wordt dus dikker en nóg interessanter dan ze al was. De West-Vlaming hecht veel belang aan wat er onder de eigen kerktoren leeft, maar tegelijk willen we ook de hele provincie blijven bedienen. De unieke combinatie tussen onze vijf lokale kranten (De Weekbode Roeselare-Izegem-Tielt, Brugsch Handelsblad, KW Kortrijk-Menen-Waregem, Het Wekelijks Nieuws Westhoek-Westkust en De Zeewacht, red.), onze provinciale krant De Krant van West-Vlaanderen en KW.be is daar de perfecte motor voor.”

© JOKE COUVREUR

Het wekelijkse magazine KW Weekend keert dan weer niet terug. “De enquête wees uit dat de impact van KW Weekend te klein was. Maar de succesnummers behouden we en integreren we in De Krant van West-Vlaanderen: de televisiegids, twee pagina’s vol puzzelplezier, uittips, unieke wandel- en fietstochten… Alles wat onze lezer meer dan apprecieert.”

KW Club

Van het goeie West-Vlaamse leven kunnen onze abonnees dan weer nog meer genieten dankzij de gloednieuwe KW Club. “De toegangssleutel tot heel veel voordelen”, legt Thijs Naeyaert uit. “Elke abonnee ontvangt vandaag bij zijn krant een magazine met meer dan twintig exclusieve voordelen bij West-Vlaamse handelszaken. Waarom? Wie KW-abonnee is, kan uiteraard al elke dag het nieuws online op de voet volgen en krijgt op vrijdag zijn vertrouwde krant in de bus. Maar nu zorgen we er ook voor dat onze abonnees flink wat geld kunnen uitsparen in het dagelijkse leven, dankzij een persoonlijke lidkaart die hij of zij in de deelnemende zaken kan gebruiken.”

KW in cijfers

Vandaag telt KW vijf lokale edities. De oudste is De Zeewacht, die al bestaat sinds 1896.In 1954 richtte advocaat Willy De Nolf De Weekbode Roeselare op. Dat was meteen ook het begin van onze uitgeverij: Roularta Media Group.In de loop van de 20ste eeuw nam Roularta lokale titels over tot heel West-Vlaanderen gedekt was. Zo ontstond ‘De Krant van West-Vlaanderen’.KW bereikt 1 op de 2 West-Vlamingen. Op onze website KW.be verschijnen wekelijks gemiddeld 1.400 artikels.De meeste artikels worden geschreven door zo’n 400 lokale medewerkers. Op onze redactie in Roeselare werken daarnaast 36 vaste mensen aan KW.

Twintig procent korting bij Bellewaerde, twintig procent bij meubelzaak Top Interieur, liefst 600 euro korting bij fietsenhandel Bizobike… Het zijn maar enkele van de vele voordelen waar ze voortaan van kunnen genieten. “Een aanbod dat we ook stelselmatig willen uitbreiden. Op deze manier willen we onze vele abonnees danken voor hun trouw.”

Historisch

Wie een abonnement op De Krant van West-Vlaanderen heeft, krijgt tot eind dit jaar ook toegang tot Mijn Magazines, het digitale portaal waar alle titels van Roularta Media Group op te lezen zijn. “Onze abonnees kunnen nu ook pakweg Knack, Plus Magazine en Libelle via hun computer, tablet of smartphone lezen.”

“Onze blik staat vol op de toekomst gericht. KW is meer dan ooit dé plek om te weten te komen wat er in West-Vlaanderen leeft, waar aan goeie journalistiek gedaan wordt en waar we onze abonnees centraal stellen. Zij vormen het hart van ons verhaal. De komende jaren moet deze historische krant voor hen aan een mooie toekomst blijven bouwen en helpen we trots het West-Vlaamse DNA verder verspreiden.”

The post KW zet meer dan ooit in op lokaal nieuws: “Wij verspreiden trots het West-Vlaamse DNA” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dirk Bos heeft nieuw boek: ‘Je bent toch uitgeprikt?’

Na ‘Klei-Mens’, zijn eerste verhalenbundel, heeft Dirk Bos een tweede boek klaar. In ‘Je bent toch uitgeprikt?’ brengt de Bredenaar acht kantoorverhalen die je volgens hem niet meteen serieus hoeft te nemen. “Ik ben sinds 1 mei met pensioen en je mag het boek gerust als de afsluiting van mijn professionele loopbaan beschouwen.”
The post Dirk Bos heeft nieuw

Lees meer »

Richard en Rosalie vieren diamant

Richard Comein is in 1940 geboren in Oostende en zijn toekomstige echtgenote, Rosalie Dewitte, zag het levenslicht in Vosselaar in 1942.
The post Richard en Rosalie vieren diamant appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. 1-4! Real Madrid heer en meester bij Villarreal, Guler zet zijn tweede om

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Leerkracht (47) stuurde dickpic naar 16-jarige leerling, maar gaat nu vrijuit: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na

Lees meer »

Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til

Vier studenten van de opleiding Elektronica-ICT aan Vives Hogeschool Kortrijk werken samen met Regionaal Landschap Leie en Schelde aan een project rond dierenwelzijn. Het project heeft als doelstelling zwaluwen te laten verhuizen van het oude station van Avelgem naar een voor hen speciaal geplaatste zwaluwtil.
The post Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege het voorspelde slechte weer. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of

Lees meer »

“Dit is voor Oekraïne!”: Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de

Lees meer »

Dirk is dolblij met opening nieuwe McDonald’s in Ingelmunster: “Ik heb ziekte van Chrohn en eet hamburgers en frieten om op gewicht te blijven”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Dit tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, aldus de 58-jarige Ingelmunstenaar die een

Lees meer »

Visma-Lease a Bike had nog grote plannen met Uijtdebroeks, die ploegmaats zelfs geen hand mocht geven: “Zo moeten vertrekken is extra lastig”

Geen Cian Uijtdebroeks (21) meer in de Giro. De jonge Belg kwam woensdag niet meer aan de start: ziek en koorts. “Omwille van het besmettingsgevaar was zelfs een handdruk met z’n ploegmaats niet meer mogelijk”, aldus zijn ploeg. De Ronde van Italië eindigt zo in mineur, maar de voorbije twaalf dagen waren niet voor niks: Uijtdebroeks maakte een prima beurt

Lees meer »

Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever

Met meer dan 500 fietsers was de Double Digit Rally, een organisatie van de investeringsmaatschappij Double Digit, een succes. De organisatie mocht zo een mooie cheque overhandigen aan De Oever vzw uit Harelbeke.
The post Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever appeared first on KW.be.

Lees meer »