Cindy Sanctorum van Bosrand in Sint-Michiels bij Brugge krijgt binnenkort de hoogste onderscheiding in de frituurbranche. Voor haar 35 jaar dienst en vakmanschap wordt ze tot Ridder geslagen in de Orde van de Gulden Puntzak. “Wat een prachtige erkenning voor mijn werk en inzet”, zegt Cindy.
Nog tot en met vrijdag 14 november loopt de jaarlijkse Week van de Friet – een initiatief van de VLAM – en dit betekent dat er weer een aantal mensen met een grote verdienste in de frituurbranche gehuldigd worden. Een mooi voorbeeld daarvan is Cindy Sanctorum van frituur Bosrand in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels. Ze wordt op donderdag 13 november in het Frietmuseum tot Ridder geslagen in de Nationale Orde van de Gulden Puntzak.
35 jaar frietjes bakken
Personen die opgenomen worden in deze orde hebben hun kennis, talent toewijding, vaardigheid en ideaal ten dienste van de Belgische frietcultuur gesteld. “Ik ben destijds op mijn 17de begonnen als jobstudent in frituur Bosrand en een jaar later vroeg de eigenaar me of ik gerante wilde worden van zijn frituur. De afspraak is dat ik die dan na tien jaar volledig zou mogen overnemen… en dat is ook gebeurd”, zegt Cindy. “Intussen bak ik dus al 35 jaar frietjes in frituur Bosrand en dat is de reden waarom ik nu opgenomen word in de orde als Ridder. Ik heb dat ook wel met documenten moeten aantonen dat ik al 35 jaar actief ben. Je krijgt die erkenning heus niet zomaar. Natuurlijk ben ik er heel erg tevreden mee. Het is de hoogste onderscheiding in de frituurbranche. Wat ook meespeelt is dat de Bosrand wel een bekende frituur is. We haalden al regelmatig de media doordat bekende personen hier over de vloer komen.”
“Natuurlijk ben ik hier heel blij mee. Het is de hoogste onderscheiding in de frituurbranche”
Cindy Sanctorum
Dat laatste is zeker niet gelogen. Zo kwam Wout van Aert er langs met heel zijn team nadat hij Belgisch Kampioen veldrijden was geworden. Beelden daarvan overspoelden het internet en sociale media. Ex-profvoetballer Franky Van der Elst mag zich een vaste klant noemen, terwijl chef Gert De Mangeleer en chocolatier Dominique Persoone de Bosrand noemen als hun favoriete frituur. “Het is alvast een prachtige erkenning voor mijn jarenlange inzet en werk”, besluit Cindy.
The post Cindy van frituur Bosrand wordt Ridder in de Orde van de Gulden Puntzak: “Ik bak hier al 35 jaar frietjes” is provided by KW.be.
