Veurne staat op de kaart, ook culinair in de recentste Gault&Millau-gids. Drie restaurants uit centrum Veurne, niet op de Grote Markt maar, wel er dichtbij gevestigd, halen minstens 12/20, goed voor een vermelding in de culinaire gids. Toeval of niet, de drie bekroonde eetadressen hebben een O in hun naam: de Olijfboom (13/20), de Vette Os (12,5) en de Oogappel(12). Laatst genoemde op de Appelmarkt is voor het eerst opgenomen in Gault&Millau. Veroniek en Benjamin waren aangenaam verrast.
Nog op de Appelmarkt dicht bij de Sint-Niklaaskerk ligt Noek: een restaurant dat de twee vorige jaren opgenomen was in de restaurantgids, maar niet in 2025. De uitbaters kunnen het relativeren, omdat ze als koppel een zware tegenslag te verwerken hadden. Dat weten we omdat Norah dit in een krant bekendmaakte. Nu gaat alles opnieuw goed en we twijfelen niet aan de kookkunsten van Simon, beiden oud-leerling van hotelschool Koksijde Ter Duinen. Ook Noek bevat de letter O.
“Ook in enkele dorpen rond Veurne kan je culinair genieten”
Feit is dat je in Veurne lekker en gezellig kan eten, in vele restaurants op de Markt en in de directe omgeving. Niet alleen in het stadscentrum, maar ook in enkele dorpen rond Veurne kan je culinair genieten: in Beauvoorde, Avekapelle en Booitshoeke liggen enkele goede eetadresjes. Er zouden er nog een paar mogen bijkomen – in De Moeren en Zoutenaaie bij voorbeeld – maar het is niet evident om een horecazaak op te starten op een afgelegen plaats.
Sterrenrestaurants (volgens de quotering van de Michelingids) heeft Veurne bij mijn weten nooit gehad. Daarvoor moet je aan de Westkust zijn, of verderop in Ieper, Brugge, Roeselare. Ik zie daar niet snel verandering in komen, al je weet nooit wat de toekomst brengt. Maar Veurne verdient nu al drie sterren als een horecacentrum met voor elk wat wils.
The post COLUMN – “Ook in enkele dorpen rond Veurne kan je culinair genieten” is provided by KW.be.
