Humus x Hortense heeft de tiende plek in de We’re Smart Guide weggekaapt, de gids die restaurant beoordeelt op vlak van creativiteit met groenten en fruit en plantaardige ingrediënten. Een erkenning, vindt chef-kok Nicolas Decloedt (49).
Ons land telt liefst 19 restaurants die de hoogste score van vijf radijzen aan de gevel mag hangen. Op de tiende plaats is een rasechte West-Vlaming terug te vinden.
Nicolas Decloedt (49) is afkomstig van Torhout, maar hield in 2016 in het Brusselse Elsene Humus x Hortense boven de doopvont.
Michelinster
Zijn geesteskind, dat hij samen met zijn partner Caroline Baerten runt, is in minder dan tien jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de hoogste culinaire kringen van dit land.

Vorige week nog werd het bij Gault&Millau met een mooie 16,5 op 20 beloond en Humus x Hortense kan ook al enkele jaren uitpakken met een Michelinster.
“Wij bewijzen dat je met een puur plantaardige keuken topgastronomie op tafel kan brengen”
Nicolas Decloedt
Chef-kok Humus x Hortense
“Elke erkenning doet deugd”, reageert de chef-kok. “We timmeren al bijna een decennium aan de weg. Het is leuk te zien dat onze aanpak door professionals gewaardeerd wordt. We doen de dingen radicaal anders, maar bewijzen dat je met een puur plantaardige keuken topgastronomie op tafel kan brengen.”
Mentaliteitsverandering
Tien jaar geleden was Humus x Hortense nog de spreekwoordelijke vreemde eend in de bijt, nu is veggie en vegan volledig ingeburgerd. “We beseffen stilaan collectief de noodzaak van een ander eetpatroon”, klinkt het.
“Dat wij mee aan die mentaliteitsverandering hebben kunnen werken, is mooi. We krijgen nog elke dag positieve reacties van klanten die verrast zijn van wat we hen serveren. Bij Humus x Hortense werken we zo laagdrempelig mogelijk. Awards als deze van We’re Smart kunnen daar alleen maar tot bijdragen.”
The post West-Vlaming runt tiende beste groentenrestaurant ter wereld: “Bij Humus x Hortense werken we zo laagdrempelig mogelijk” is provided by KW.be.
