17,5 euro: zoveel zouden mensen gemiddeld betalen om Boom van ’t Groot Verdriet te “redden” in Leuven

In totaal zouden mensen tussen 1,3 en 2,5 miljoen euro betalen om de bekende Japanse honingboom in de Naamsestraat in Leuven te beschermen. Dat zegt een onderzoek van milieu-economen van de KU Leuven. De deelnemers aan de enquête waren bereid om eenmalig gemiddeld 17,5 euro te betalen om de boom te beschermen. 

Meer krantenkoppen in België

Politie komt met actieplan na inbraken in Kortrijkse zuidrand: drones en motards om wijken in te sluiten bij verdacht gedrag

PZ VLAS wil grenscriminaliteit kordater aanpakken. Met een nieuw plan in deze wintermaanden worden onder meer drones en anonieme wagens ingeschakeld om inbraakgevoelige wijken te beschermen. De laatste weken waren er opnieuw terug opvallend meer inbraken, zeker bij valavond. Alertheid en sociale controle werken helend, maar ook acties op straat zijn nodig. “We mogen inbrekers hier geen kans geven”

Lees meer »

Toekomst van Brasserie Sublime in Rumbeke is verzekerd met nieuwe uitbaters: “Hier en daar zullen we een eigen toets geven”

De toekomst van Brasserie Sublime langs de Pastoor Slossestraat in Rumbeke is verzekerd. Jelle Despeghel (24) en Apple Van Severen (20) schrijven vanaf 8 januari het verhaal van Gwendoline Gunst en Luc Hallaert verder tijdens het Valentijnsweekend een nieuwe zaak openen langs de Vlamingstraat in het centrum van Roeselare.
The post Toekomst van Brasserie Sublime in Rumbeke is verzekerd

Lees meer »

Nina (24) geeft ‘Robertje’ een waardig einde nadat hij als kleine aap pintjes moest drinken in een Vlaams café: “Hier werd hij gelukkig”

Robert moest als ‘papflesaapje’ kunstjes doen voor pinten aan de toog van een Vlaams café, maar kreeg nog een mooi leven in De Zonnegloed waar hij nu is ingeslapen. “We gaven hem een waardig einde”, zegt z’n verzorgster Nina Van Acker (24).
The post Nina (24) geeft ‘Robertje’ een waardig einde nadat hij als kleine aap pintjes moest drinken

Lees meer »

Mario (52) en Liesbet (50) openen eigen restaurant Delarbre in Gierle: “We creëren een compacte, huiselijke sfeer”

Het voormalige restaurant Terroir, voordien Au Comptoir, op de Turnhoutsebaan in Gierle (Lille) heropende zopas onder de naam Delarbre. De ervaren Chef-kok Mario Delarbre (52) en zijn vrouw Liesbet Franken (50) uit Retie verbreden hun concept van homecooking naar een eigen restaurant. “We bieden dezelfde warmte en persoonlijkheid aan met fine dining”, zeggen ze.

Lees meer »

Eieren nooit eerder zo duur

De prijs van eieren is opnieuw naar een record gestegen. Een krappe markt met veel vraag in aanloop naar de eindejaarsperiode duwt de groothandelsprijs boven de 18 cent voor een ei.

Lees meer »