COACH CONINGS. “Club Brugge heeft één pijnpunt én Anderlecht heeft de wapens hen daarmee in de problemen te brengen”

Positiewissels zouden wel eens centraal kunnen staan in de topper Anderlecht-Club Brugge van komend weekend. Zowel tegen Bayern als Dender werd Club Brugge daarmee in de problemen gebracht – en laat Besnik Hasi nu net afgelopen weekend geëxperimenteerd hebben met een vrijere rol voor zijn aanvallers. 

Meer krantenkoppen in België

Giftige Chileense kluizenaarsspinnen ontdekt in kelder van Duitse universiteit

In de kelder van de Universiteit van Tübingen zijn twintig exemplaren van de Chileense kluizenaarsspin aangetroffen, een uiterst giftige soort die nooit eerder in Duitsland werd waargenomen. Dat melden Bild en NU.nl. De ontdekking werd gedaan door een medewerker van de universiteit, die een foto nam en deze voorlegde aan spinnenexpert Hubert Höfer. Hij bevestigde dat het ging om de

Lees meer »

Helft van Belgische voetafdruk op tropische ontbossing komt van chocoladeconsumptie: “Liefde voor chocolade heeft een keerzijde”

Meer dan de helft van de wereldwijde ontbossing gelinkt aan Belgische consumptie, komt door onze liefde voor chocolade. “We eten het graag en terecht, maar die consumptie heeft een keerzijde,” zegt Hans Moyson, woordvoerder van WWF. Volgens het Wereldnatuurfonds is politieke en economische actie nodig om onze ‘chocoladevoetafdruk’ te verkleinen, al kunnen ook consumenten met bewuste keuzes een duidelijk signaal

Lees meer »

Robotaxi rijdt populaire kat KitKat dood in San Francisco en mensen zijn woedend: “Hij was zo geliefd”

Een bekende en heel geliefde kat uit San Francisco is doodgereden door een zelfrijdende taxi van Google-zusterbedrijf Waymo. En daar zijn heel veel mensen heel boos over. KitKat werd door inwoners liefkozend “de burgemeester van 16th Street” genoemd. De dood van het beestje is koren op de molen van tegenstanders van de vele robotaxi’s in de Californische techstad. “Dit had

Lees meer »

Belgisch UFO-meldpunt krijgt meer meldingen door toename van drones: “We moeten oppassen voor paniek en dat mensen niet overal drones in gaan zien”

Het Belgisch UFO-meldpunt van Frederick Delaere uit Meulebeke krijgt dit jaar meer meldingen binnen van waarnemingen in de lucht, die dan uiteindelijk een drone blijken te zijn. Vorig jaar stond dat aantal nog op 4 meldingen en dit jaar met nog twee maanden te gaan staat de teller al op 8. “Mensen moeten nu ook niet beginnen panikeren. Van 1989

Lees meer »

Uitbaatster Annemie laat tearoom De Raaf na vijftien jaar over aan twee personeelsleden: “Door hun verrassende vraag stop ik op een hoogtepunt”

Liesa Beeckman (32) en haar partner Sibert Havermaet (37) nemen vanaf 1 januari 2026 tearoom De Raaf over aan de Withoeflei 1 in Heide (Kalmthout). Zij werken beiden al in de Raaf, dus kennen het reilen en zeilen. “Het begon als een grap, maar ik kan me na 15 jaar geen betere opvolgers wensen”, lacht uitbaatster Annemie Meeusen (43).

Lees meer »

“Mijn boîte zit vol straks”, lachte de geliefde chef Ignace (54) gisterochtend nog. Een paar uur later was hij dood

Ignace Vandaele (54), de geliefde chef-kok van het Urselse restaurant La Belle Vue, is niet meer. Hij bezweek dinsdagochtend in zijn keuken aan een hartprobleem, terwijl zijn potten en pannen op het fornuis stonden te pruttelen en vervolgens vuur vatten. De hulpdiensten troffen hem bij aankomst levenloos aan. Ignace’ zus Fabienne Vandaele getuigt geëmotioneerd bij HLN: “Mijn lievelingsbroer stierf terwijl

Lees meer »

Banken zetten massaal mes in spaarrente

Hoewel de inlagen op spaarboekjes opnieuw de kaap van 300 miljard euro overschrijden, brokkelt de rentevergoeding op die rekeningen af tot ver onder de inflatie. Liefst 44 van de 62 spaarboekjes hebben de voorbije vijf maanden hun rente verlaagd. Dat schrijft De Tijd.

Lees meer »

Philippe en Katty openen De Brasserie in historisch pand in Knokke-Heist: “Zagen meteen het potentieel”

De Bolle in Knokke-Heist is sinds kort een leuk horeca-adresje rijker. Philippe Andries en echtgenote Katty Mortier openden De Brasserie, een plek waar de focus ligt op ontbijt, lunch en patisserie. Ze hopen het plein zo opnieuw leven in te blazen. “Eigenlijk wilden we het iets rustiger aandoen, maar al snel zagen we het potentieel”, glimlacht Philippe.
The post

Lees meer »