Atelier Lucas, de bekende bakkerij en patissier in Knokke-Heist, opent een tweede vestiging om de drukte in de zaak te spreiden. “We merkten dat de lange rij vaak mensen afschrikt om binnen te komen, ook al bestellen we met acht mensen tegelijk en gaat het snel vooruit”, zeggen Yoko Vincke en Florence Nyssens, twee van de zaakvoerders. “In de tweede winkel bieden we enkel ontbijt en de populairste broden aan.”
En of de boterkoeken, pistolets en taartjes van Atelier Lucas in de smaak vallen in Knokke-Heist. In de Koninginnenlaan staat vaak een lange rij wachtenden om de lekkerste creaties in huis te halen. Al zijn ze veel meer dan een klassieke bakkerij. Met Atelier-Lucas kom je bijna letterlijk de dag door. Je vindt er alles wat je nodig hebt van ontbijt over broodmaaltijd, confituur en chocopasta tot lichte lunch, verse dagsoep, de fijnste patisserie, aperitief en dagschotel. Het ruime en verse assortiment lokt heel wat volk.
Een leuke vaststelling voor de uitbaters, maar tegelijk worden ze geconfronteerd met mensen die de wachtrij automatisch links laten liggen. “Vaak zijn dat mensen die bijvoorbeeld maar enkele pistolets, een brood of boterkoeken nodig hebben”, zegt Yoko Vincke, een van de zaakvoerders. “Vaste klanten wéten dat we snel bestellen en de wachtrij snel vooruitgaat – we bestellen op piekmomenten met acht tegelijk – maar toch haken mensen af. Wat begrijpelijk is, voor de duidelijkheid. Zo is eigenlijk het idee beginnen rijpen om een tweede, kleinere winkel te openen.”
Ontbijt
Concreet bieden ze aan het Van Bunnenplein enkel de producten aan voor ontbijt. Pistolets en boterkoeken natuurlijk, maar ook de populairste broden en baguettes en fruitsap bijvoorbeeld. “Zie het op elk vlak als een ochtendwinkel. Patisserie verkopen we er niet, daarvoor moeten de klanten nog steeds naar de andere winkel komen”, zegt medezaakvoerster Florence Nyssens. “We doen dit vooral om op heel drukke dagen de drukte te spreiden. Dat de tweede winkel letterlijk in het verlengde ligt aan de achterkant van ons atelier en eerste zaak, is een groot voordeel om alles praktisch te organiseren.”
“Zie het op elk vlak als een ochtendwinkel. Patisserie verkopen we er niet, daarvoor moeten de klanten nog steeds naar de andere winkel komen.”
De winkel is nu enkele dagen open en lokt duidelijk heel wat geïnteresseerden. De pistolets en boterkoeken vliegen de deur uit, zonder dat er lange wachtrijen staan. “We houden wel vast aan onze vaste sluitingsdagen dinsdag en woensdag én de tweede zaak zal enkel openen in het weekend en vakanties, en dat tijdens de voormiddag. Maar we merken wel dat de reacties heel positief zijn”, besluiten de zaakvoerders. (MM)
The post Atelier Lucas opent tweede winkel in Knokke-Heist: “Met volledige focus op ontbijt” is provided by KW.be.