Originele locatie Hertog Jan gaat mogelijk tegen de vlakte: “We hebben emotioneel al afscheid genomen van dit pand”

Met de aanvraag voor een sloopvergunning voor de realisatie van een nieuwbouw op de Torhoutse Steenweg 479 lijkt een stuk gastronomische geschiedenis te verdwijnen. Dat adres was immers de oorspronkelijke locatie van restaurant Hertog Jan. “We hadden emotioneel al eerder afscheid genomen”, zegt medezaakvoerder Joachim Boudens.

Liefhebbers van de betere tafel, uit binnen- en buitenland, kwamen jarenlang afgezakt naar de Torhoutse Steenweg 479. In 2005 bouwden chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens de daar aanwezige brasserie om tot een gastronomische trekpleister die al vlug in het oog sprong van de inspecteurs van de Michelin-gids en in 2012 al de ultieme bekroning van drie sterren kreeg. De zaak verhuisde in 2014 naar een veel grotere locatie, een uitgebreide en gemoderniseerde hoeve in Zedelgem. Maar het huurpand bleef deel uitmaken van de Hertog Jan restaurantgroep want ze installeerden er eerst L. E. S. S. en nadien Bar Bulot, twee concepten die nadien verhuisden naar respectievelijk ’t Zand in Brugge en naar Zedelgem, toen Hertog Jan zelf na een tijdje sluiting in 2021 heropende in Antwerpen bij een luxehotel.

Nieuwbouwproject

Maar de locatie van de start van het succes zal dus verdwijnen. De vennootschap Maple Tree Invest uit Zedelgem vroeg een vergunning aan om het gebouw te slopen en op de plaats daarvan een nieuwbouw te realiseren. Het gaat om een complex met kantoorruimte en op het gelijkvloers en de eerste verdieping en daarbovenop twee ruime luxe-appartementen. De dienst Ruimtelijke Ordening van de Stad Brugge zamelde de nodige interne en externe adviezen en verwerkt ook de resultaten van het openbaar onderzoek.

In de loop van oktober zou een beslissing genomen worden. De zaakvoerders zelf relativeren de emotionele impact van de sloop. “Eigenlijk hebben we al eerder emotioneel afscheid genomen van het pand, namelijk toen we Bar Bulot eind 2022 naar Zedelgem verhuisden”, zegt Joachim Boudens. “Dat voelde toen wel wat vreemd aan, omdat alles voor ons uiteindelijk begon in dit pand. We hebben natuurlijk hele mooie herinneringen aan dit pand maar die blijven er, ook als het er niet meer staat. Intussen hebben we al heel mooie momenten beleefd en op onze andere locaties nieuwe herinneringen gemaakt.”

The post Originele locatie Hertog Jan gaat mogelijk tegen de vlakte: “We hebben emotioneel al afscheid genomen van dit pand” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier treintickets naar Spanje kunnen meer dan duizend euro kosten: wanneer is sporen wél goedkoper dan een vlieg- of wagenreis?

Steeds meer vakantiegangers kiezen voor de trein naar het zonnige zuiden: NMBS Internationaal noteert 50 procent meer boekingen dan zes jaar geleden. “Toch blijft de ticketprijs een struikelblok”, zegt toerisme-expert Pierre Fivet. Is zo’n verre treinrit écht duurder dan het vliegtuig of de wagen? Wij vergelijken de prijzen voor Marseille, Valencia en Bologna.

Lees meer »

Gecrasht vliegtuig was uitgerust voor medische evacuaties: “Piloten zwaaiden nog voor vertrek”

Op de luchthaven van London Southend is deze namiddag een klein vliegtuig met bestemming Lelystad in Nederland neergestort en direct geëxplodeerd, waarna een grote vuurbal te zien was. Het toestel was uitgerust met medische systemen voor het vervoer van patiënten. Dat bericht The Guardian. Over slachtoffers is nog niets bekend. Het is niet duidelijk hoeveel mensen in het toestel zaten.

Lees meer »

Vlaamse Catherine, een half jaar na de branden in Los Angeles: “Op een barbecue ben ik zelfs bang voor de vlammen”

“Ik heb niks meer. Mijn huis, mijn spullen, mijn job, mijn buren. Niet eens verzekeringsgeld om opnieuw te beginnen.” Een half jaar geleden sprak onze reporter Sabine Vermeiren in Los Angeles met de Vlaamse Catherine De Pauw (49). Bosbranden hielden de stad al dagen in de ban en 18.000 gezinnen hadden hun huis verloren, waaronder het hare. Zes maanden later

Lees meer »

Zeehondjes blijven weg van Oostendse strand, stad zoekt naar reden: “Ze komen heel kort aan wal, maar blijven niet meer”

De rustende zeehondjes zijn al jaren een extra attractie op het Klein Strand van Oostende. Sinds de stad er een vaste afsluiting plaatste blijven de diertjes er echter zo goed als weg. “Een combinatie van het plaatsen van de afsluiting en het broedseizoen van de zeehondjes”, zegt Inge Debruycker van het North Seal team. De bevoegde schepen is daar echter

Lees meer »