Hogeschool Vives en Boury Academy bundelen krachten voor opleiding: “Zo versterken we elkaar verder”

De Boury Academy van het Roeselaarse driesterrenrestaurant Boury en hogeschool Vives slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking bij de opleiding Culinary Arts. “Een perfect voorbeeld hoe de private en publieke sector elkaar kunnen versterken”, klinkt het.

De Boury Academy is een privé-initiatief om jonge chefs, obers, sommeliers… van over de hele wereld de kans te bieden om te leren en ervaring op te doen in de keuken of het bedieningsteam van restaurant Boury in Roeselare. Als gastronomisch restaurant met een groot team van getalenteerde medewerkers dient het concept als kenniscentrum voor gemotiveerde mensen.

Kandidaten krijgen een goed inzicht in moderne Europese gastronomie, discipline, mentaliteit en het dagelijkse leven in de horeca. Het programma duurt drie maanden voor niet-Europese kandidaten tot zes maanden voor Europese kandidaten. Succesvolle stagiairs kunnen worden uitgenodigd om na afloop deel uit te maken van het vast personeel.

Managementkennis

Hogeschool Vives biedt dan weer in het Flanders Culinary Arts Centre, in samenwerking met Hotelschool Ter Duinen, via het keuzetraject Culinary Arts van de bachelor hotelmanagement als enige in Vlaanderen de unieke combinatie aan van een hoogstaande gastronomische vorming, gecombineerd met een ruime managementopleiding. Hierbij worden toekomstige topchefs niet enkel culinair, maar ook qua managementkennis volledig klaargestoomd voor een succesvolle carrière.

Door deze nieuwe samenwerking tussen beide instellingen wordt de praktijkervaring in Boury Academy voortaan officieel gecertificeerd door Vives en levert deze praktijkstage tevens een vrijstelling op voor wie verder de opleiding Culinary Arts wil volgen.

Kennis verrijken

Ben Boury, managing partner van Boury Academy, is alvast heel trots: “In onze Boury Academy bieden we al lang via een uitgebreide praktijkstage een mooi vormingsprogramma aan voor pas afgestudeerden of bachelorstudenten Culinary Arts, maar ook voor professionele chefs uit binnen- en buitenland die zich gedurende een drietal maanden verder willen vervolmaken. We mochten in het verleden al talrijke stagiairs verwelkomen van over – letterlijk – heel de wereld. Dankzij de samenwerking met Vives kunnen we dit aanbod straks nog versterken en voor de kandidaten afronden met een officiële certificering door de hogeschool.”

Lode Vanwildemeersch, opleidingshoofd Hotelmanagement – Culinary Arts, knikt: “Voor onze bachelorstudenten Culinary Arts is het uiteraard een topervaring om hun praktijkstage te mogen volbrengen in een dergelijk vermaard driesterrenrestaurant. Door de krachten te bundelen, verrijken we ook elkaars kennis en komen we tot een unieke samenwerking in ons Flanders Culinary Arts Centre in restaurant De Karmeliet in Brugge.”

The post Hogeschool Vives en Boury Academy bundelen krachten voor opleiding: “Zo versterken we elkaar verder” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als ik alleen in m’n appartementje ben, kan ik eens goed wenen”: Annie Geeraerts (98) haalt herinneringen op, op de plek waar ze overleden partner Paul ontmoette

“Als ik thuiskom, ben ik alleen en heb ik niemand om tegen te praten…” Het is wennen voor Annie ­Geeraerts, haar nieuwe leven. Op 2 augustus wordt ze 99: de eerste verjaardag in tien jaar die de actrice zal doorbrengen zonder haar metgezel Paul, die in maart overleed. Als hulde aan hun liefde trok ‘Dag Allemaal’ met Annie naar de

Lees meer »

“We kunnen allebei goed de clown uithangen”: leeftijdsverschil van 26 jaar, maar toch klikt het tussen Maksim Stojanac (27) en Guus Meeuwis (53)

Wordt het opnieuw een topzomer voor Maksim Stojanac (27)? Vorig jaar won hij ‘Zomerhit’ met ‘Ik wil dat je liegt’ aan de zijde van Hannah Mae, dit jaar is hij opnieuw genomineerd voor zijn duet met Guus Meeuwis (53). Hoe vonden de twee elkaar en wat zorgde voor de klik ondanks het grote leeftijdsverschil? “We zijn serieus als het moet,

Lees meer »

Drie West-Vlamingen naar EK voor beloften

Met Tristan Gevaert (10.000m), Rendel Vermeulen (4x100m) en Nils Romwsinkel (4x400m) bestaat de West-Vlaamse delegatie voor het EK voor beloften in het Noorse Bergen uit drie mannen. Maar dat liep niet van een leien dakje.

Lees meer »

Yves Segers en Wim Soutaer op Wulvergem kermis

De kermis in Wulvergem start op vrijdag 18 juli met een feestelijk koud vleesbuffet en dit in de feesttent aan de Walvis in het dorp. Na de spel- en doenamiddag op zaterdag 19 juli is het om 19 uur tijd voor een gratis optreden van Yves Segers en Wim Soutaer.
The post Yves Segers en Wim Soutaer op Wulvergem

Lees meer »

Politie vindt chemische producten in woning in Markegem

In het kader van een lopend onderzoek werd er gisteren een huiszoeking gedaan langs de Diepestraat in Markegem bij Dentergem. “Daar werd een hoeveelheid chemische producten aangetroffen”, aldus burgemeester Koenraad Degroote.
The post Politie vindt chemische producten in woning in Markegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zoals bekende voetballer die van de bus stapt”: hoe wereldtoppaard Ermitage met teamgoud op EK de hype waarmaakt

Het EK-teamgoud van de Belgische jumpingploeg is al op zak: ruiter Gilles Thomas finishte vrijdag ijzersterk met Ermitage Kalone en jaagt morgen (14u) nog op een individuele medaille. Ermitage maakt dit seizoen zijn reputatie als wereldtoppaard met een internationale fanbase helemaal waar. Wat maakt de superhengst tot een hype en waarom zwicht eigenaar Joris Van Dijck niet voor de miljoenen

Lees meer »