De Bolle in Knokke-Heist is sinds kort een leuk horeca-adresje rijker. Philippe Andries en echtgenote Katty Mortier openden De Brasserie, een plek waar de focus ligt op ontbijt, lunch en patisserie. Ze hopen het plein zo opnieuw leven in te blazen. “Eigenlijk wilden we het iets rustiger aandoen, maar al snel zagen we het potentieel”, glimlacht Philippe.
Een ‘wow-gevoel’, dat overvalt je bij het binnenstappen van De Brasserie op De Bolle in Knokke-Heist. De zaak is dan ook gevestigd in een historische gebouw. De Lilas Blanc werd gebouwd in 1928 door architect Gustave Bailyu en zowel aan de binnen- als buitenkant schreeuwt het geschiedenis. Binnen valt meteen het ruimtelijk gevoel en de charme op. Het stond jarenlang leeg, tot in de zomer van 2024 de ‘Au Lilas Blanc’ opende. De ambities van de zaakvoerders waren groot, maar het verhaal bleef niet duren. De horecazaak stond opnieuw leeg, tot Philippe Andries en echtgenote Katty Mortier hun kans zagen. Het koppel blaast het prachtige pand nu nieuw leven in met de opening van ‘De Brasserie’.
Dagzaak
“We zijn op 1 oktober gestart”, legt Philippe uit. “Een bewuste keuze. We hebben gewacht tot na de zomer om meteen alles op punt te zetten en eventuele kinderziektes te vermijden. Maar we kunnen zeggen dat het meteen een succes was. Aan alles voel je dat de mensen zaten te wachten op een zaak zoals deze. Wat je hier mag verwachten? Een lekker ontbijt om te beginnen, maar we zijn ook een zaak waar je kan lunchen en in de namiddag kan genieten van verse patisserie en pannenkoeken. We zijn een echte dagzaak waar je vanaf 8.30 uur welkom bent.”
Toegegeven: een bezoekje aan de zaak is een leuke belevenis. Het interieur van De Brasserie toont rustgevend. De glasramen in lood maken het plaatje compleet. “We hebben het interieur de voorbije maanden volledig vernieuwd en naar onze smaak ingericht. Met de focus op de nostalgie die we wilden bewaren”, aldus Philippe, die de zaak runt samen met zijn echtgenote en dus zonder ander personeel werkt. “We mikken in de eerste plaats op de vaste inwoners van Heist. Dat is nodig als je ook de wintermaanden wil overleven. Maar natuurlijk zijn ook toeristen meer dan welkom, net zoals tweedeverblijvers.”
Frydate
Aan horeca-ervaring alleszins geen gebrek bij het koppel. Zo zijn Philippe en Katty de drijvende krachten achter Frydate, de bekende frituur in de Lippenslaan waar nu hun kinderen de frietjes in het vet laten zwemmen. “Ook daar gaan de zaken goed. Ze doen het fantastisch en eigenlijk was het de bedoeling dat Katty en ik het wat rustiger aan zouden gaan doen. Maar ja, we wonen hier twintiger meter verder van de zaak en zagen al vrij snel het grote potentieel. Dus zijn we er voluit voor gegaan”, zegt Philippe, die op die manier het plein De Bolle wat extra leven wil inblazen. “Daarvoor hebben we ook al wat ideeën die we graag voorleggen aan de gemeente.”
De Brasserie is elke dag geopend van 8.30 uur tot 18 uur. Sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag. In de vakanties enkel op dinsdag gesloten. (MM)
The post Philippe en Katty openen De Brasserie in historisch pand in Knokke-Heist: “Zagen meteen het potentieel” is provided by KW.be.
