Zakenpartners Filip en Wesley openen bistro ’t Gouden Mandeken: “We leggen onze klanten altijd in de watten”

Lang stond bistro ’t Gouden Mandeken op de Grote Markt in Diksmuide, net naast het stadhuis, niet leeg. Filip Deroo (49) uit Esen en Wesley Vandenbulcke (34) uit Houthulst zijn de nieuwe zaakvoerders.

Filip Deroo heeft onder andere in Diksmuide de beurs Tuin en Design georganiseerd en ook beurzen in Roeselare. Wesley was veertien jaar arbeider in een steenbakkerij en combineerde dat met flexiwerk voor Filip. Zo leerden de twee elkaar kennen. Vandaag zijn ze zakenpartners met een duidelijk plan: ze willen bistro ’t Gouden Mandeken nieuw leven inblazen met wat zij omschrijven als ‘een gewone keuken met lekkere gerechten’.

“De naam van de zaak behouden we, omdat ’t Gouden Mandeken nu eenmaal een naamsbekendheid heeft”

“We hebben het interieur een nieuwe, eigentijdse en Scandinavische look gegeven”, laat Filip zien. “De keuken en het sanitair zijn volledig vernieuwd. Iedereen is welkom om zich in ons nieuw meubilair neer te vlijen.” Het is voor beide heren een carrièreswitch, maar Filip heeft wel al wat horeca-ervaring. “Twee jaar werkte ik mee aan de uitbouw van een rooftopbar in Izegem.” Wesley is dan weer hobbykok en wil zijn passie nu delen met een breed publiek. “Op onze menukaart zie je een assortiment ambachtelijke tapas zoals scampi tempura, rundsdraadbitterballen en gefrituurde calamares. Daarnaast bieden we verse traditionele gerechten aan zoals ribbetjes, steak, tongrolletjes, vispannetje, stoofvlees, vol-au-vent en scampi’s. Op maandag pakken we uit met een marktlunch met soep en hoofdgerecht voor 20 euro. Na de middag openen we onze tearoom waar we uitpakken met zoetigheden zoals wafels, pannenkoeken en Bretoense appeltaart.”

Groeien

Filip en Wesley mikken op een breed publiek. “We zullen het eerste half jaar goed luisteren naar onze klanten en ons aanpassen aan de vragen als dat mogelijk is. Dit is een verhaal dat moet groeien. We zien het allebei zitten om deze nieuwe stap te zetten”, zegt Filip. “De naam van de zaak behouden we, omdat ’t Gouden Mandeken nu eenmaal een naamsbekendheid heeft. De locatie aan de zonnige kant van de Grote Markt is een troef.”

’t Gouden Mandeken op de Grote Markt 7 in Diksmuide is elke dag open van 9 tot 21 uur. Maandag is dat vanaf 8 uur, omdat het dan wekelijkse marktdag is. Donderdag is de sluitingsdag. (GUS)

Info en reserveren: www.bistrogoudenmandeken.be of 051 81 68 97.

The post Zakenpartners Filip en Wesley openen bistro ’t Gouden Mandeken: “We leggen onze klanten altijd in de watten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cogge en Geeraert

Ze leerden elkaar pas kennen na WO I, sinds 2014 delen ze een fietsroute, in 2024 is een halve marathon naar hen genoemd en ze kregen een eigen biertje: Karel blond, Hendrik bruin. Hendrik was een Nieuwpoortse binnenschipper, Karel opzichter bij de Veurnse Noordwatering. Allebei ‘waterratten’ in zekere zin en ze kregen eeuwige roem dankzij …
The post Cogge

Lees meer »

Poetsvrouw doodgeschoten nadat ze per vergissing aan het verkeerde huis aanklopte

Bij een tragisch incident in de Amerikaanse staat Indiana is de 32-jarige Maria Florinda Rios Perez de Velasquez, moeder van vier kinderen, woensdag doodgeschoten toen ze samen met haar man aanbelde bij een verkeerd adres voor een schoonmaakklus. De vrouw werd op de veranda van het huis in Whitestown, een voorstad van Indianapolis, neergeschoten en stierf in de armen van

Lees meer »

Een driegangenmenu voor minder dan 40 euro? Bij deze topzaken uit de Gault&Millau-gids kan je goedkoop eten

964 restaurants uit Vlaanderen en Brussel verschenen maandag in de nieuwe Gault&Millau-gids. Wie in de zaken met de absolute topscores zoals The Jane, Hof van Cleve en Boury wil eten, zal zijn portefeuille serieus mogen opentrekken. Maar in de nieuwe gids zijn ook restaurants opgenomen met zeer prijsvriendelijke menu’s: Nieuwsblad koos er voor jou vijf uit voor elke provincie en

Lees meer »