Lang stond bistro ’t Gouden Mandeken op de Grote Markt in Diksmuide, net naast het stadhuis, niet leeg. Filip Deroo (49) uit Esen en Wesley Vandenbulcke (34) uit Houthulst zijn de nieuwe zaakvoerders.
Filip Deroo heeft onder andere in Diksmuide de beurs Tuin en Design georganiseerd en ook beurzen in Roeselare. Wesley was veertien jaar arbeider in een steenbakkerij en combineerde dat met flexiwerk voor Filip. Zo leerden de twee elkaar kennen. Vandaag zijn ze zakenpartners met een duidelijk plan: ze willen bistro ’t Gouden Mandeken nieuw leven inblazen met wat zij omschrijven als ‘een gewone keuken met lekkere gerechten’.
“De naam van de zaak behouden we, omdat ’t Gouden Mandeken nu eenmaal een naamsbekendheid heeft”
Filip Deroo
Medezaakvoerder ’t Gouden Mandeken
“We hebben het interieur een nieuwe, eigentijdse en Scandinavische look gegeven”, laat Filip zien. “De keuken en het sanitair zijn volledig vernieuwd. Iedereen is welkom om zich in ons nieuw meubilair neer te vlijen.” Het is voor beide heren een carrièreswitch, maar Filip heeft wel al wat horeca-ervaring. “Twee jaar werkte ik mee aan de uitbouw van een rooftopbar in Izegem.” Wesley is dan weer hobbykok en wil zijn passie nu delen met een breed publiek. “Op onze menukaart zie je een assortiment ambachtelijke tapas zoals scampi tempura, rundsdraadbitterballen en gefrituurde calamares. Daarnaast bieden we verse traditionele gerechten aan zoals ribbetjes, steak, tongrolletjes, vispannetje, stoofvlees, vol-au-vent en scampi’s. Op maandag pakken we uit met een marktlunch met soep en hoofdgerecht voor 20 euro. Na de middag openen we onze tearoom waar we uitpakken met zoetigheden zoals wafels, pannenkoeken en Bretoense appeltaart.”
Groeien
Filip en Wesley mikken op een breed publiek. “We zullen het eerste half jaar goed luisteren naar onze klanten en ons aanpassen aan de vragen als dat mogelijk is. Dit is een verhaal dat moet groeien. We zien het allebei zitten om deze nieuwe stap te zetten”, zegt Filip. “De naam van de zaak behouden we, omdat ’t Gouden Mandeken nu eenmaal een naamsbekendheid heeft. De locatie aan de zonnige kant van de Grote Markt is een troef.”
’t Gouden Mandeken op de Grote Markt 7 in Diksmuide is elke dag open van 9 tot 21 uur. Maandag is dat vanaf 8 uur, omdat het dan wekelijkse marktdag is. Donderdag is de sluitingsdag. (GUS)
Info en reserveren: www.bistrogoudenmandeken.be of 051 81 68 97.
The post Zakenpartners Filip en Wesley openen bistro ’t Gouden Mandeken: “We leggen onze klanten altijd in de watten” is provided by KW.be.
