“In de afkickkliniek huilde ik mezelf in slaap”: Luc Nilis en zijn zoon Arne praten voor het eerst samen over hun gokverslaving

Luc Nilis (58) is een man van weinig woorden, behalve om te praten over “de grootste overwinning uit zijn carrière”. Zes jaar is het intussen geleden dat de voormalige aanvaller van Anderlecht en PSV zijn gokverslaving overwon. Net als zijn zoon Arne (34), die enkele weken geleden met ‘Beyond The Bet’ een eigen hulpinitiatief lanceerde. Voor het eerst geven vader en zoon Nilis een uitgebreid interview over het gemeenschappelijke duiveltje op hun schouder. “De afkickkliniek in Zuid-Afrika was als een gevangenis.” 

Meer krantenkoppen in België

AZ Oostende is ‘Baanbrekende Werkgever van 2026’

AZ Oostende mag zich officieel Baanbrekende Werkgever ’26 noemen, een erkenning voor organisaties die inzetten op duurzaam en mensgericht HR-beleid. Voor het ziekenhuis is het label een bevestiging van een duidelijke keuze voor hospitality: een warme, gastvrije omgeving voor patiënten én medewerkers.

Lees meer »

Trump gaat waarschijnlijk F-35’s aan Saoedi-Arabië verkopen

De Amerikaanse president Donald Trump gaat naar verwachting een overeenkomst sluiten met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, waardoor het koninkrijk F-35 straaljagers kan kopen, meldde een anonieme functionaris aan Bloomberg. De verkoop zou de banden met Saoedi-Arabië aanzienlijk verstevigen. Bin Salman komt dinsdag op bezoek in het Witte Huis.

Lees meer »

Familie Lootens brengt ‘theater der zintuigen’ onder in eigen, nieuwe locatie voor evenementen: “We spelen graag met wat mensen zien en wat ze proeven”

In Deinze maakt restaurant ‘t Aards Paradijs zich op voor een bijzondere comeback van hun unieke concept ‘Theater der Zintuigen’. Chef-kok Lieven Lootens, zijn echtgenote Isabelle Brasseur en dochter Amber-Lynn bouwen in Merendree aan hun gloednieuwe evenementenlocatie, waar de derde editie straks in primeur plaatsvindt. Het wordt een magische totaalbeleving waarin gastronomie, kunst en theater in elkaar overvloeien.

Lees meer »

Tom Waes zet zich in voor verkeersslachtoffers in nieuwe campagne: “Het is zo vanzelfsprekend geworden dat alcohol er altijd bij hoort”

Na zijn veroordeling voor rijden onder invloed maakt Tom Waes van zijn fout een boodschap. In de nieuwe VRT-campagne ‘Er zijn geen excuses’ waarschuwt hij bestuurders om nuchter te rijden. Hoe dat is gekomen, legt hij uit samen met Sabine Cocquyt van vzw Over-Hoop, die als geen ander weet wat rijden onder invloed kan aanrichten. “Er is een voor en

Lees meer »

Brugse geschiedenis als sleutel voor de toekomst met een handige app

Hoe kan de geschiedenis van Brugge jongeren vandaag en morgen inspireren? Met de lancering van de ‘Beyond Bruges Edukit’ krijgen leerkrachten een uniek lessenpakket in handen dat geschiedenis koppelt aan actuele en toekomstige maatschappelijke vraagstukken.
The post Brugse geschiedenis als sleutel voor de toekomst met een handige app appeared first on KW.be.

Lees meer »

HAP&TAP. Tonijnbonbon met avocadopuree, sesam en pompelmoes

Foodies kijken er wekelijks naar uit: de creatieve keukenuitspatting van onze foodblogster én auteur Myriam Minne uit Lochristi. Ook deze week tovert ze weer een verrukkelijk extraatje op tafel, dat er op zijn minst spectaculair uitziet. En dan hebben we het nog niet over de ronkende naam waardoor je zeker meteen zin krijgt om eraan te beginnen.

Lees meer »

Recordprijs van 25,61 euro voor een kilo biefstuk in de supermarkt en tegen eindejaar wordt rundvlees nóg duurder

Wie stiekem het eindejaarsmenu al aan het samenstellen is en zijn gasten graag wil verwennen met een stevige chateaubriand of stoofvlees van Belgisch witblauw, houdt best rekening met een stevig prijskaartje. De prijs van rundvlees is sinds begin dit jaar explosief gestegen en zal rond de feestdagen nóg hoger liggen. Hoe komt dat? En wordt onze biefstuk ooit weer goedkoper?

Lees meer »