Hun doel was 10 dagen hetzelfde: ervoor zorgen dat de medewerkers en artiesten zich thuis voelden met voedzame en smaakvolle maaltijden. “Dat we te horen kregen dat het lekkerder dan thuis én gezonder was, maakte ons team gelukkig en gemotiveerd”, zegt coördinator keukenploeg Theater Aan Zee (TAZ) Nathalie Decoene (46) uit Evergem tevreden.
TAZ is een bruisend en warm cultuurfestival met een behoorlijke én bekoorlijke variatie aan voorstellingen. Wat daar een essentieel onderdeel van vormt, is hoe het eraan toegaat achter de schermen. Daar draait alles om een sterke gemeenschap van medewerkers en artiesten. En daar wordt voor gezorgd: in de eerste plaats door hen te voorzien van smaakvolle maaltijden. Dat dit met de glimlach gebeurt, bevestigen de keuken- en afwasploeg elke dag opnieuw.
Geolied keuken- en afwasteam
Onder leiding van Nathalie Decoene en Hanna Lettany zorgde een toegewijd team van 41 medewerkers, waarvan het grootste deel jaarlijks terugkerende vrijwilligers, tien dagen lang voor heerlijke, voedzame maaltijden. Dagelijks werden twee volledig vegetarische warme maaltijden klaargemaakt, met veel vezels, verse groenten en een uitgebalanceerd kleurenpalet. Nathalie: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, zodat de maaltijden in de eerste plaats energie geven.” Koken, logistiek en afwas werkten naadloos samen in shiften van 25 personen die de hele periode dekten.
Onmisbare motor
Het klaarmaken van honderden maaltijden binnen een beperkt tijdsbestek is een enorme uitdaging, maar dankzij het voorbereidende werk van de opbouwploeg, de strakke taakverdeling en de inzet van trouwe vrijwilligers wordt het elk jaar opnieuw gerealiseerd. De vrijwilligers zijn het kloppend hart van de keukenploeg. Nathalie en Hanna zorgen voor een warme werksfeer vanuit hun professionele ervaring. Deze ploeg bereidt bereidt meer dan alleen voedsel, maar zorgt ook voor een stukje thuis voor de mensen achter het festival. En dat geldt ook voor de ganse keukenploeg. “Sommigen zijn echt triest als het voorbij is, omdat het zo’n fijne samenhorigheid geeft”, zegt Nathalie.
Dankbaarheid weerklinkt op café Koer, de verzamelplek van TAZ, waar ook het maaltijdgebeuren zich afspeelt. “Het lekkere eten, de ongelofelijke inzet van het culinaire team: het is van onschatbare waarde”, klinken de 400 tot 650 dagelijkse eters stuk voor stuk.
The post Tien dagen smaak en zorg: het culinaire hart van Theater Aan Zee voor artiesten en medewerkers is provided by KW.be.