Waarom Etienne Davignon (92) nog vervolgd kan worden voor betrokkenheid bij de moord op Patrice Lumumba in 1961

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Pogacar wordt precies bloednerveus van onze out-of-the-box-aanpak”: waarom Visma-Lease a Bike Pogacar op alle mogelijke manieren zal blijven bestoken

Ritzege voor Yates. Campenaerts mee in de aanval, Kuss en Benoot met een plaatstoot, Jorgeson met een poging… In de eerste bergrit was Visma-Lease a Bike alweer alom aanwezig. Maar wat baat dat als Vingegaard intussen geen seconde dichter komt? Bij Visma-Lease a Bike blijven ze hoopvol. “Pogacar wordt precies bloednerveus van onze out-of-the-box aanpak. We gaan hem blijven bestoken.”

Lees meer »

De Club trapt verlof af met Café Congé

Braderie, vuurwerk en nog veel meer, Lauwe maakt zich op voor de viering van 21 juli. Opwarmen kunnen ze echter al op 18 en 19 juli, want De Club organiseert met Café Congé een feestje. Zaterdag staat dat in het teken van de zeventigste verjaardag van het café.

Lees meer »

Primeur bij Jong Anzegem: gratis abonnement voor thuiswedstrijden van eerste ploeg: “Hoe meer volk, hoe beter”

Voor het eerst kunnen inwoners van Groot-Anzegem gratis een abonnement krijgen voor alle thuiswedstrijden van de eerste ploeg van Jong Anzegem. “De drempel van vijf euro per wedstrijd nemen we weg”, zegt voorzitter Jan Vandendriessche (61). “We zijn een club van en voor Anzegem: negentig procent van onze spelers komt hier vandaan.”
The post Primeur bij Jong Anzegem: gratis

Lees meer »

Chef Dirkjan Decock is 60 jaar geworden: “Ik sta al 48 jaar in de keuken maar blijf vooral kijken naar de toekomst”

Vandaag, donderdag 17 juli, viert chef-kok Dirkjan Decock, zijn 60ste verjaardag. Hij begon op zijn 12de in een restaurantkeuken, waardoor hij zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Vorig jaar kreeg hij nog de Lion D’Or Horecapersoonlijkeid van zijn collega-chefs en het publiek. “Een heel mooie erkenning, maar ik wil vooruit blijven kijken en ijveren voor minder impact van onze eetgewoonten op

Lees meer »