Kiev en Lviv platbombarderen met Oreshnik-raketten en nog meer terrein veroveren: zo zien de Russen de weg naar vrede

De topgezant van Poetin vindt het nu al het welletjes geweest met het onderhandelen. Nu de Amerikaanse steun erodeert, denkt Moskou namelijk een kans te hebben om Kiev op de knieën te dwingen. Door de Oekraïense hoofdstad plat te bombarderen en een nieuw front te openen. 

Meer krantenkoppen in België

Knalgroene linzensoep met venkel & spinazie

Een eenvoudige zomersoep met punch. Zacht gestoofde venkel, linzen en selder vormen de basis, maar het is de spinazie-rucolasaus die alles laat opleven. Knalgroen, fris en net pittig genoeg. Perfect als lichte lunch of snel avondmaal.

Lees meer »

Opnieuw protest tegen massatoerisme in Spaanse steden

In meerdere Spaanse steden zijn zondag duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen massatoerisme. In Palma op Mallorca, Barcelona, San Sebastián en Granada riepen demonstranten op tot strengere regels voor de toeristenindustrie, melden Spaanse media.

Lees meer »

Vermoorde passagier (76)op lijnbus in Antwerpen is willekeurig slachtoffer: beelden tonen hoe verdachte (38) zich overgeeft

In de Ernest Claesstraat in Antwerpen is maandagmiddag een willekeurige reiziger vermoord op een bus van De Lijn. Dat bevestigt het parket. Volgens getuigen begon een persoon plots met een mes te zwaaien en te steken. Eén 76-jarige passagier kwam daarbij om het leven, een andere raakte gewond. De buschauffeur verkeert in shock. Volgens een buurtbewoner werd het dodelijke slachtoffer

Lees meer »

Oldtimers en legervoertuigen tijdens Keikopbraderie

Op de Grote Markt en in de Ieperstraat kun je tijdens de Keikopbraderie in Poperinge heel wat oldtimers bewonderen. Van glimmende klassiekers tot zeldzame modellen, voor iedereen wat wils. Er zullen in totaal meer dan 80 oldtimers te bezichtigen zijn.
The post Oldtimers en legervoertuigen tijdens Keikopbraderie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mostarda van meloen

Mostarda is een klassiek Italiaans condiment dat vaak bij kazen wordt geserveerd. Het is fris door de azijn en pittig door het mosterdzaad (klassiek wordt er mosterdolie gebruikt). Traditioneel is dit recept allerminst, het is een snelle versie die menig Italiaan zou vervloeken, maar heerlijk is het wel.

Lees meer »