Zeldzame vuurvlinder (opnieuw) gespot in Aarschot: “Goede beslissing van stadsbestuur om biotoop te beschermen”

De inspanningen van de stad Aarschot om het leefgebied van de zeldzame bruine vuurvlinder te beschermen, lijken te renderen. Op een hooiland aan de Groenstraat zijn de 1e bruine vuurvlinders van het seizoen gespot. De vlinder komt alleen op een paar plaatsen daar in de regio voor, elders in Vlaanderen is hij uitgestorven. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe toekomst voor ‘Zwart Huis’ in centrum Knokke-Heist: modernistische dokterswoning wordt notariskantoor

Het Zwart Huis op de hoek van de Dumortierlaan met de Lippenslaan in Knokke krijgt een nieuwe invulling. Het gaat om een iconisch gebouw in de kustgemeente dat precies 100 jaar geleden gerealiseerd werd door architect Huib Hoste voor zijn kunstminnende vriend, dokter Reimond De Beir.
The post Nieuwe toekomst voor ‘Zwart Huis’ in centrum Knokke-Heist: modernistische dokterswoning wordt

Lees meer »

Volkoren toast met kokosspread en zomerfruit

Let op: bruin brood of meergranenbrood is niet altijd volkorenbrood. Bij dat laatste wordt 100 procent volkorenmeel gebruikt, bij ‘gewoon’ bruin brood is dat vaak een mix van volkorenmeel en bloem. Daarbij zijn de zemelen en kiemen van de graankorrel verwijderd. Sanne van Rooij pende in haar boek Easy vegan all-day breakfast een lekkere zomerse lunch neer mét volkorenbrood.

Lees meer »

Droom van ongeneeslijk zieke Jonas (21) komt uit dankzij kickboksschool: “We beseffen dat dit zijn laatste reis zal zijn”

“In Disneyland kan Jonas even zijn zorgen vergeten”, vertelt de mama van de 21-jarige Jonas Uytterhoeven. De jongeman uit Hallaar strijdt tegen de spierziekte van Duchenne en heeft één grote wens: een laatste reis naar het magische pretpark in Parijs. Prijskaartje? Maar liefst 8.000 euro. Er moeten namelijk extra voorzieningen zoals een ziekenhuisbed aanwezig zijn. Kickboksschool DVoted en collectief Feestivalitis

Lees meer »

Garnalen in look met witte wijn & gebakken citroen

Niets zo op-en-top zomers als een grote schaal gebakken garnalen in lookboter midden op tafel. Deze versie krijgt een upgrade met gebakken citroen, die bitterzoete diepte brengt. Door alles te blussen met witte wijn en op het einde enkele blokjes koude boter toe te voegen, krijg je een saus die net dik genoeg is om met stokbrood op te deppen.

Lees meer »