Anja opent restaurant Romiel op de top van de Rodeberg: “Focus op grootmoeders keuken”

Op de top van de Rodeberg naast eetcafé ’t Hellegat opende Anja Mortier (44) het restaurant Romiel. Samen met haar echtgenoot Kristof Wittouck (51) blijft ze ook het eetcafé uitbaten.

Anja wordt de gastvrouw in Romiel. “Ik had al een tijdje zin in nog een extra uitdaging en zo werd Romiel geboren in wat vroeger een feestzaaltje was”, vertelt ze. “Maar ik laat ’t Hellegat niet volledig los. Samen met Kristof doe ik de planning voor beide zaken en ook de bestellingen doen we samen.” Romiel is een concept met de focus op grootmoeders keuken. De naam van het restaurant verwijst naar de twee kleinkinderen van Anja’s moeder: Romy en Miel. “Ook de sfeer roept herinneringen op aan grootmoeder. Zo herinner ik mij de kookpotten die reeds vroeg in de voormiddag stonden te sudderen op het vuur. In Romiel werken we met verse producten.”

Gastvrijheid

“Het is echt de bedoeling dat er in onze keuken van ’s morgens potjes staan te sudderen. Denk aan langzaam gegaard stoofvlees, vers potjesvlees en rijke soepen en stoofschotels die uren op het vuur hebben gestaan. Elk gerecht is bereid met de beste ingrediënten, zoals grootmoeder het zou doen, zonder poespas, maar met veel liefde. Het zijn maaltijden die niet alleen de maag vullen, maar ook het hart verwarmen. Het is onze missie om dat vertrouwde gevoel van huiselijkheid terug te brengen. De gastvrijheid staat bij ons voorop, want net als bij grootmoeder, is de deur altijd open en staat de tafel altijd gedekt.”

Romiel kiest er bewust voor om ook op maandag en dinsdag open te zijn. “Heuvelland is gekend voor de vele horecazaken die vooral in het weekend op volle toeren draaien. In het begin van de week staan echter heel wat klanten voor gesloten deuren. Daar proberen we verandering in te brengen.” Romiel vind je in de Robergstraat 39 in Westouter. Gesloten op woensdag en donderdag.

Info: www.romiel.be

The post Anja opent restaurant Romiel op de top van de Rodeberg: “Focus op grootmoeders keuken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij explosie in Australische mijn

In de vroege ochtend van dinsdag zijn twee mijnwerkers om het leven gekomen en raakte een derde persoon gewond bij een explosie in een ondergrondse mijn in de Australische deelstaat New South Wales. De tragedie vond plaats in de Endeavor-mijn nabij het afgelegen stadje Cobar, zo’n 700 kilometer ten noordwesten van Sydney.

Lees meer »

Back On Track+ boekt succes in strijd tegen jongeren zonder thuis: 77 procent vond duurzame huisvesting

Na één jaar werking toont het intersectorale team Back On Track+ hoopgevende resultaten in de aanpak van dak- en thuisloosheid bij jongvolwassenen: 77 procent van de begeleide jongeren vond een duurzame woonoplossing.
The post Back On Track+ boekt succes in strijd tegen jongeren zonder thuis: 77 procent vond duurzame huisvesting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medische primeur bij UZ Leuven: AI voorspelt nodige dosis medicatie na niertransplantatie beter dan artsen

Een nieuw AI-model, ontwikkeld door het UZ Leuven, kan de dosis medicatie die patiënten na een niertransplantatie moeten nemen, beter voorspellen dan artsen. Dat is een medische doorbraak én een AI-primeur, want voor het eerst ter wereld is een AI-model gebruikt voor een medische ingreep zonder de tussenkomst van een arts of andere mensen. "We gaan nu onderzoeken of het

Lees meer »

CC De Steiger schrijft nieuwe concessie uit voor museumcafé ‘t Schippershof: “Iedereen kan kandideren, ook de huidige uitbaters”

Na de concessie twee keer verlengd te hebben, moet CC De Steiger verplicht een nieuwe uitschrijven. Daarom gaat het op zoek naar nieuwe uitbaters voor het museumcafé ’t Schippershof in Menen. Al kunnen dat evengoed de huidige uitbaters blijven.
The post CC De Steiger schrijft nieuwe concessie uit voor museumcafé ‘t Schippershof: “Iedereen kan kandideren, ook de huidige uitbaters”

Lees meer »

IN KAART Nergens zoveel restafval als in West-Vlaanderen: met 139 kilo zijn onze vuilniszakken het zwaarst

Geen enkele Vlaming produceert zoveel restafval als de West-Vlaming – een twijfelachtige eer. Toch is er hoop: een groot deel van onze vuilniszak bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval, en dat zal binnenkort overal apart ingezameld worden. Zo belandt er minder in de verbrandingsoven.
The post IN KAART Nergens zoveel restafval als in West-Vlaanderen: met 139 kilo zijn onze

Lees meer »