“Je moet er durven voor gaan”: uitbaters De Kollebloeme starten nieuwe zaak in Menenstraat

Je mag ze gerust een powerkoppel noemen, want wie voedt in deze tijden vier kinderen op en beslist na het runnen van één horecazaak er nog een tweede bij te nemen? Aan ondernemingszin in het gezin Soghomonyan-Minjauw is alvast geen gebrek, want naast de uitbating van De Kollebloeme op de Grote Markt beslisten ze om in de Menenstraat te starten met Leo’s Burgers.

Wanneer we het interview willen beginnen met een terugblik van waar Sergey Soghomonyan (42) afkomstig is, reageert de ondernemende Armeniër met een retorische vraag. “Waarom vraag je dat niet aan Grietje? Ik ben woon immers al meer dan 24 jaar in Ieper. Het is al zes jaar geleden dat ik nog naar mijn geboorteland op bezoek ben kunnen gaan, maar gelukkig wonen mijn moeder en andere familieleden ook al in de buurt.”

Op volle snelheid

“Sergey en ikzelf leerden elkaar kennen in Het Klein Stadhuis in 2006, waar hij toen reeds vanaf 2000 werkte in de koude keuken als leercontract”, pikt Grietje in. “Onze kinderen zijn er nog nooit geweest, of toch: ik was zwanger van onze oudste zoon Leonardo (10) toen we er de laatste keer waren. Ondertussen zijn broer Hayq (6) en de tweelingzusjes Lara en Amelia (2) er bij gekomen, wat naar ginder reizen er dus niet eenvoudiger, laat staan betaalbaarder, op zal maken. Veel tijd voor vakantie hebben we immers niet in deze branche, waar personeel vinden een uitdaging is geworden. En het wordt er niet beter op nu de flexi-jobbers maximaal minder mogen bijklussen.”

“We hebben nog andere plannen, maar dat is toekomstmuziek”

Na het Klein Stadhuis ging Sergey nog aan de slag in Regina (2007) en De Kollebloeme (2009) om vanaf 2010 samen met Grietje hun eerste eigen horecazaak Capella op de Kiekenmarkt uit te baten. “Toen dat financieel niet leefbaar bleek, gingen we weer in andere horecazaken aan de slag, in Regina en Den Anker. Maar de microbe om een eigen zaak te hebben stak weer de kop op en we konden in 2020 De Kollebloeme overnemen. Spijtig genoeg moesten we na twee weken zeven maanden dicht door corona. We hebben gebruikt gemaakt van de steunmaatregelen van de overheid, maar zouden dat nu niet meer doen. Het bleek eigenlijk een verkapte renteloze lening, want alles wat je kreeg moest je uiteindelijk terugbetalen. Eigenlijk hebben onze afhaalmaaltijden, zoals stoofpotje van konijn, ons gered en zijn we de klanten die ons toen trouw gebleven zijn tot op vandaag heel dankbaar. Nu draaien we weer op volle snelheid, ook al hebben we nog een zaalmedewerker tekort.”

Nieuwe open keuken

Waar kalfszwezeriken, côte à l’os en paling de specialiteiten zijn van chef Sergey in De Kollebloeme kiezen hij en Grietje voor een heel andere keuken in hun nieuwe zaak in de Menenstraat 18, waar vroeger het Depot van Chris Bevernage zat. “Met Leo’s Burgers, een verwijzing naar onze oudste zoon, kiezen we voor hamburgers, maar niet die van de ketens. Kwaliteitsvol vlees, geen ‘wattenbroodje’, bijpassende groentjes en uiteraard topfrietjes zullen de hoofdmoot zijn van onze kaart. Ik denk onder andere aan eentje met roquefort. Voor wie liever iets anders eet, zullen er huisgemaakte lasagnes en spaghetti’s zijn. Slaatjes staan ook standaard op onze kaart.”

Ze hopen begin maart de deuren te kunnen openen en als het kan nog vroeger, maar dan moeten alle werken elkaar heel goed opvolgen. “We steken een nieuwe open keuken op de gelijkvloerse verdieping, waar de bar blijft. Wie liever een beetje intiemer zit, kan de trap nemen naar beneden waar zich een nog knussere ruimte bevindt. We kiezen voor groen en warm hout als interieur, waar we ons laten inspireren door interieurspecialisten van Crayon. Wat openingsuren betreft, zoeken we nog een beetje, maar het is alvast de intentie om zeven op zeven open te zijn.”

Geheim?

Om deze nieuwe zaak op te starten zijn Grietje en Sergey nog op zoek naar personeel. “Zowel ikzelf als Grietje starten hier op, maar een sous-chef en twee zaalmedewerkers zal een minimum zijn, uiteraard aangevuld met flexi-jobbers. Kandideren mag zeker.”

En wat is het geheim voor zoveel ondernemerschap? “Goed zot zijn en vooral risico’s durven nemen. Als je iets wilt, moet je er durven voor gaan. Dat heeft het verleden ons al geleerd. Het was niet altijd even makkelijk, maar we zijn er telkens beter uit gekomen. En ja we hebben ook nog andere plannen, maar dat is toekomstmuziek. We willen immers op de eerste verdieping een pool-, biljart- en snookerruimte openen. Vroeger hadden we dat in Ieper, maar toen de laatste (Utopia, red.) verdween, kwam er niets meer in de plaats. Verder kiezen we voor Leroy Breweries als onze lokale huisbrouwer, want we zijn tevreden over hun service in De Kollebloeme en dan is de keuze vlug gemaakt.”

The post “Je moet er durven voor gaan”: uitbaters De Kollebloeme starten nieuwe zaak in Menenstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ieper trakteert op valentijnslolly’s tijdens uitgestelde nieuwjaarsreceptie: “Laat ons tonen dat wij een warme stad zijn waar iedereen welkom is”

Het stadsbestuur van Ieper hield voor het eerst de nieuwjaarsreceptie in het valentijnsweekend na een uitzonderlijk uitstel door storm Floriane begin dit jaar. Er werd getrakteerd op valentijnslolly’s en de nieuwe burgemeester hield een hartverwarmende speech. “Ook de mensen uit ons opvangcentrum wil ik hartelijk verwelkomen.”
The post Ieper trakteert op valentijnslolly’s tijdens uitgestelde nieuwjaarsreceptie: “Laat ons tonen dat

Lees meer »

Hoe komt het dat het rijbereik van je elektrische wagen zo drastisch daalt bij koud weer? En hoe kan je de schade beperken?

Een autobatterij heeft bij lage temperaturen energie nodig om zowel de batterij zelf als het interieur van de wagen op te warmen. Dat zegt autojournalist Gert Verhoeven. Door dat grotere energieverbruik, daalt het rijbereik van je elektrische auto drastisch. Al zijn er wel enkele tips om het als chauffeur toch warm te hebben in de wagen en minder rijbereik te

Lees meer »

“Het was echt al een stormloop op onze croissants”: Casini Spillebeen viel in de prijzen en is blij met erkenning van harde werk

Een jong koppel dat nog een bakkerij opent, het lijkt schaars goed te zijn geworden. Bakker Casini Spillebeen doet dat met zoveel passie, dat hij ondertussen ook in de prijzen viel. Hij haalde zilver op de Gouden Croissant-wedstrijd. “Afgelopen weekend was het een stormloop op onze croissants, ik had het eerlijk gezegd wat onderschat.”
The post “Het was echt

Lees meer »

“De staking van negen dagen is een feit”: kleine spoorbond OVS gaat roterend staken om “maximale impact” te hebben

Spoorbond OVS roept voor de negendaagse staking, van 21 februari om 22 uur tot 2 maart om 22 uur, op tot een staking per beroepscategorie. In drie blokken van twee dagen zouden dan om beurt bijvoorbeeld treinbestuurders, treinbegeleiders en de mensen in de seinhuizen en bij spoornetbeheerder Infrabel staken. Daar komen dan nog drie vrij te kiezen dagen bovenop. De

Lees meer »

Personeelsleden van wzc Maria Rustoord stappen in huwelijksbootje… met bewoners

In het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster vond er twee dagen na elkaar een bijzondere gebeurtenis plaats. Op donderdagnamiddag was er een modeshow van bruids- en suitekledij in het teken van valentijn mét aansluitend twee huwelijken, op vrijdagmiddag volgde er een valentijnsdiner voor alle koppeltjes.
The post Personeelsleden van wzc Maria Rustoord stappen in huwelijksbootje… met bewoners appeared first

Lees meer »

Den Bokaal wordt vrijdagavond een gezellig Valentijnscafé

Deze vrijdag is het Valentijn en dat wil Jill Malfait (33) vieren met zowel de happy singles als de koppels. “Hiervoor zal Den Bokaal omgetoverd worden tot een gezellig cafeetje om de dag van de liefde te vieren.” Café ’t Bokaaltje is ineens een try-out voor deze zomer.
The post Den Bokaal wordt vrijdagavond een gezellig Valentijnscafé appeared first

Lees meer »