Wijnhuis Hendrik verhuist naar de Stationsstraat: “Prachtig pand met uitstraling”

Wijnhuis Hendrik, de zaak van Hendrik Maebe die nu nog gevestigd is in de Harelbekestraat, verhuist volgend jaar naar een iconisch pand in de Stationsstraat dichtbij de Kapel ter Rustestraat. “Als alles volgens plan verloopt, willen we er openen tijdens de centrumkermis in september van volgend jaar”, schenkt Hendrik klare wijn.

In september 2021 liet Gudrun Donckels na 15 jaar haar zaak Drankhalle Donckels over aan Hendrik Maebe (46). Hij is zelfstandig elektricien en woont met zijn echtgenote Liesbet Adriaensen en drie dochters, Aline, Helena en Lisa, in de Harelbekestraat, op wandelafstand van de huidige wijnhandel. Hij stak de bestaande zaak in een nieuw en eigentijds kleedje en ging in oktober van start met Wijnhandel Hendrik.

“Bijna drie jaar later hebben we een mooi klantenbestand uitgebouwd, zowel particulieren als plaatselijke verenigingen”, zegt Hendrik. “Stilstaan is achteruitgaan en daarom zetten we een volgende stap. We vonden een ideale locatie, dicht bij de huidige zaak in het centrum. Een heel gekend pand dat flink wat geschiedenis ademt en met voldoende parkeermogelijkheden.”

Volkshuis

Wijnhuis Hendrik verhuist naar de Stationsstraat 53. In de woning was vroeger het Volkshuis gevestigd. In 1930 besloot de toenmalige Belgische Werkliedenpartij dat de socialistische beweging in Deerlijk een duwtje in de rug moest krijgen, met een eigen lokaal. Het was de tijd van de zogenaamde volkshuizen, de rode tempels van waaruit de socialisten hun activiteiten organiseerden. In het gebouw zaten kantoren, een vergaderzaal en de coöperatieve winkel. Het was drie decennia lang het kloppend hart van het Deerlijkse socialisme.

“Maria Vandepopuliere runde er later een buurtwinkel en daarnaast was er een slagerij annex slachterij van Albert Pieters”, gaat Hendrik verder. “Het was ook lange tijd ’t Belfort: beneden café en boven een danszaal. De naam is duidelijk te zien op foto’s uit die tijd. Het opschrift is nu nog een klein beetje zichtbaar. Waar het vroegere café en de buurtwinkel ondergebracht waren, komt de nieuwe wijnzaak. Het weekend van de centrumkermis in 2025 is de streefdatum voor de opening.”

“Het pand zal een hele metamorfose ondergaan. Dit iconische hoekhuis is een nieuwe stap in de uitbouw van mijn zaak en zal bijdragen tot de uitstraling. We blijven op de ingeslagen weg verder werken. Ik heb een ruim assortiment van witte, rode, rosé en mousserende wijnen en verschillende spirits als whisky, porto, cognac, limoncello… Voor alle gelegenheden hebben we wel een passend wijntje in huis.”

The post Wijnhuis Hendrik verhuist naar de Stationsstraat: “Prachtig pand met uitstraling” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

FESTIVALMODE. Zo trek je dit jaar naar Tomorrowland

Goed nieuws voor de fans van de betere muziek: daar zijn de zomerfestivals weer! Minder goed nieuws voor wie er blijft kamperen: je moet op voorhand beslissen wat je precies gaat aantrekken. Om je te helpen bij het pakken van die rugzak zetten wij alvast onze favoriete looks op een rij. Deze week? Tomorrowland.

Lees meer »

Unizo pakt uit met urban run/walk tijdens Winternacht

Op zaterdag 13 december zal Unizo Pittem-Egem opnieuw Winternacht organiseren, de shoppingavond in de centrumstraten. Het evenement zal uitgebreid worden met een nieuw element, want er is die avond ook een urban run/walk.
The post Unizo pakt uit met urban run/walk tijdens Winternacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van een supertalent van Anderlecht tot een tenniskampioen: dit zijn de beste Belgische jeugdspelers geboren in 2009

Zijn zij de Rode Duivels van de toekomst? In onze gloednieuwe vierdelige ‘NEXT GEN’-reeks lijsten wij deze week de grootste Belgische talenten uit 2009 en 2010 op. Telkens gebaseerd op inside info van talentscouts, bondscoaches en opleidingshoofden, zoals Guilian Preud’homme (Club) en Jean Kindermans (Antwerp). In tekst én met flitsende video’s. Vandaag: het eerste deel van de geweldige lichting van

Lees meer »

Vlaaigate in Limburg: Nederlands bezwaar zet Europese erkenning van Limburgse vlaai op losse schroeven

Een Nederlandse industriële bakker heeft bezwaar aangetekend tegen de voorgestelde erkenningscriteria voor Limburgse vlaai. Een van de vereisten is dat de vlaai ‘dagvers’ moet zijn, oftewel maximaal 2 dagen oud. De bakker wil die termijn naar 6 dagen opgetrokken zien worden. Die criteria maken deel uit van de procedure om de vlaai erkend te krijgen als Europees streekproduct. Zolang het

Lees meer »