Zestienjarig genie uit een migrantenwijk bij Barcelona: wie is Lamine Yamal, het Spaanse wonderkind?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

27 nieuwe scholen bieden plaats aan 20.000 leerlingen

Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord gesloten met het consortium ‘Schoolkracht’ voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de 27 eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Die gloednieuwe scholen zullen samen plaats bieden aan 20.000 leerlingen.

Lees meer »

Gella Vandecaveye, voormalig judiokampioen start crowdfunding voor blinde kinderen in Rwanda

Gella Vandecaveye, voormalig judiokampioen uit Kortrijk start crowdfunding voor blinde kinderen in Rwanda. Als ambassadrice van Light for the World Belgium wil ze aandacht vragen op een dringend probleem: blindheid door cataract bij kinderen in Rwanda.
The post Gella Vandecaveye, voormalig judiokampioen start crowdfunding voor blinde kinderen in Rwanda appeared first on KW.be.

Lees meer »

Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken er heel hard naar uit”

Vanaf vrijdag 19 juli kan je in de Torrepoortwijk terecht voor de jaarlijkse kermis. Het gevarieerde programma zal jong en oud kunnen bekoren. Een van de activiteiten die er uit springt is het optreden op zondagvoormiddag van voorzitter Ronald Verfaillie met muzikale begeleiding van Jacques Vanpeteghem.
The post Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken

Lees meer »

Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.
The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen

Lees meer »

WEERBERICHT. Morgen drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Morgen begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Na fatale duosprong in Schaffen: ook broer van Viviane overleed toen parachute dichtklapte. “Hij stortte te pletter voor de ogen van duizenden toeschouwers”

Het ongeval met de parachute in Schaffen haalt nare herinneringen naar boven bij Viviane Jajor (54). Ruim twintig jaar geleden stortte haar broer Erik, paracommando en dus professioneel springer, neer nadat zijn parachute dichtgeklapt was door een hevige windstoot. “Ik leef mee met de familie van de verongelukte vrouw en de gewonde instructeur.”

Lees meer »

Jari (27) sterft bij ongeval met buggy tijdens teambuilding in Heuvelland: “We zijn verslagen, dit is een grote klap voor ons”

De 27-jarige Jari Vaneeckhoute is vorige zaterdag overleden aan de gevolgen van een tragisch ongeval dat vrijdagnamiddag plaatsvond op een teambuildingdag met zijn collega’s in Heuvelland vlak bij de grens tussen Westouter en het Franse Boeschepe. De jongeman werd uit een buggy geslingerd, is nog ter plaatse gereanimeerd en naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht waar hij overleden is.<br

Lees meer »

Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar wel in het Blommenhof

De Westrozebeekse toneelvereniging Terra Porcorum plant haar voorstellingen dit jaar niet in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis. “Door de brandveiligheid mogen er maar maximum 90 stoelen geplaatst worden in de zaal in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis, waar onze voorstellingen normaal plaatsvinden”, weet woordvoerster Ann Verhulst.
The post Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar

Lees meer »

Wegenvignet voor Wallonië op tafel: betalen wij Vlamingen straks op de Ardense snelwegen?

De nieuwe Waalse regering wil een wegenvignet invoeren. Alle weggebruikers, zowel binnenlandse als buitenlandse, zullen als het van Bouchez en co afhangt zo meebetalen voor het gebruik van het Waalse wegennet. Betekent dit dat wij Vlamingen ook zo’n sticker moeten kopen om op de Ardense snelwegen te rijden, en wat zou deze kunnen kosten? “Eigenlijk moet je een vignet hebben

Lees meer »