Zeker zes doden door “recordhittegolf” in de VS

De afgelopen dagen werden meer de 160 miljoen inwoners van de Verenigde Staten door een extreme hittegolf met recordtemperaturen. In het westen zijn zeker zes mensen overleden nadat ze bevangen werden door de warmte.

 

Meer krantenkoppen in België

Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’

Benitha Amouzou zet het kroontje op haar vijfde jaar secundair humane wetenschappen aan het Sint-Vincentiusinstituut als laureaat van de ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’. “Dit schooljaar nam ik voor de derde keer deel en verzilverde ik ook voor de derde keer deze titel”, klinkt Benitha (18) trots.
The post Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’ appeared first

Lees meer »

Gemeenteraad Middelkerke keurt aanvraag titel ereburgemeester voor Janna Opstaele unaniem goed

Woensdagavond heeft de voltallige gemeenteraad van Middelkerke de aanvraag goedgekeurd om Janna Opstaele alsnog postuum tot ereburgemeester te benoemen. Het is nu aan het Agentschap Binnenlands Bestuur en minister Gwendolyn Rutten (Open Vld) om de aanvraag goed te keuren. “In tegenstelling tot hoe de gemeenteraad hier meestal verloopt, is dit punt wel respectvol behandeld”, zegt raadslid Franky Annys (Open Vld)

Lees meer »

Memorabele Garnaalfeesten voor Mariette Crevette: Noa stapt in voetsporen van haar oma

Op de Garnaalfeesten zong Mariette Crevette vol overgave voor het laatst haar folkloristische liedjes. Deze folklorefiguur, die symbool staat voor de ideale moeder van de paardenvisser, is het alter ego geworden van Lucienne Provoost. Omdat de bedenkers van deze iconische volksfiguur hebben beslist om ermee te stoppen, vindt ook Lucienne dat het op haar 75ste een goed moment is om

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Wereldkampioen Humphries en Price stoten probleemloos door, neemt Dimitri Van den Bergh vandaag eerste horde op ‘zijn’ toernooi?

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Dan toch geen Nederland op EK-finale: Engeland wint halve finale met 1-2 

Engeland heeft Nederland met 1-2 verslagen en plaatst zich zo voor de finale van het EK voetbal. Ollie Watkins kon voor Engeland in de laatste minuut de beslissende goal maken. Op zondag zal de EK-finale dus uitgevochten worden tussen Engeland en Spanje, dat gisteren Frankrijk heeft verslagen met 2-1. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

WEERBERICHT. Morgen drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Morgen begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Van een onbeschreven blad tot een blauwe martelares: wie kwam het sterkst uit kandidaat-voorzittersdebat bij Open Vld?

Wie wordt de nieuwe voorzitter van Open Vld? De kandidaat-voorzitters legden vrijdagavond hun kaarten op tafel in een debat. Eén vraag blijft over: wie is er sterk genoeg om weerstand te bieden tegen de oude krokodillen binnen de partij? Een blauwe martelares of een zoontje van? Onze journalist was aanwezig op de confrontatie en wikt en weegt hun kansen. “Aan

Lees meer »

KIJK. Schoolgenoot van 20-jarige schutter die Trump wilde vermoorden getuigt: “Hij zat alleen tijdens de lunch en werd elke dag gepest”

De schutter die zaterdagavond oud-president Donald Trump bijna kon vermoorden tijdens een campagnebijeenkomst werd door de FBI geïdentificeerd als de 20-jarige Thomas Matthew Crooks. Hij werd ter plekke gedood door agenten van de Secret Service. Jason Kohler, die naar dezelfde middelbare school ging maar geen lessen met Crooks deelde, weet dat Crooks op school werd gepest en alleen zat tijdens

Lees meer »

KIJK – Serenade voor de woning van Willem Vermandere tijdens Steenkerke Kermis

Na meer dan 50 jaar op de planken, maakte Willem Vermandere begin juli bekend dat hij stopt met optreden. Als eerbetoon werd de zanger zondagmiddag verrast door een serenade van de harmonie van Oostduinkerke voor zijn woning tijdens Steenkerke Kermis. Willem genoot zichtbaar mee.
The post KIJK – Serenade voor de woning van Willem Vermandere tijdens Steenkerke Kermis appeared

Lees meer »

KIJK. “Ik krijg 8000 euro per maand en per handtekening 350 euro erbij”: youtuber (24) onthult hoeveel geld hij als Europees Parlementslid verdient nadat hij als stunt werd verkozen

De 24-jarige Fidias Panayiotou uit Cyprus heeft in een video op Tiktok onthuld hoeveel hij als Europees Parlementslid verdient. De youtuber zetelt sinds juni onafhankelijk in het parlement, nadat hij onverwacht werd verkozen. In de video somt Panayiotou enkele opvallende bedragen op. Vervolgens vraagt hij lachend aan zijn kijkers of zij vinden dat hij onder- of overbetaald wordt.

Lees meer »