WIMBLEDON. Alcaraz-Medvedev en Paolini-Vekic zijn eerste halve finales, Djokovic naar halve finale na forfait De Minaur

Met Wimbledon wordt het derde grandslamtoernooi van het jaar gespeeld. Wie worden de opvolgers van Carlos Alcaraz en Marketa Vondrousova? 

Meer krantenkoppen in België

“Een psychopaat van het zuiverste water”: België had kwarteeuw geleden ook al een kruisboogmoordenaar

Het Verenigd Koninkrijk is in shock na de gruwelijke moorden van Kyle Clifford op het gezin van BBC-presentator John Hunt. Het moordwapen? Een kruisboog. Ook België kende eind jaren 90 haar eigen ‘kruisboogmoorden’ met het bloedbad van Bas-Oha. Rémy Lecrenier vermoordde toen in koelen bloede zijn ex-vriendin, haar moeder en twee zussen. “Zelfs dieren doen zoiets niet.”

Lees meer »

Red Panthers zwaaien Belgische fans uit met klinkende 7-0-zege tegen Zuid-Afrika

De Red Panthers (FIH 4) hebben vrijdagavond in de Lange Munte in Kortrijk in stijl afscheid genomen van hun fans. De Belgische hockeyvrouwen boekten in hun laatste wedstrijd in België voor het vertrek naar de Olympische Spelen in Parijs een klinkende 7-0-zege tegen Zuid-Afrika (FIH 18). Charlotte Englebert en Barbara Nelen scoorden allebei twee keer.
The post Red Panthers

Lees meer »

Basketster Emma Meesseman krijgt muurschildering in Ieper: “Hier is het allemaal begonnen”

In aanloop naar de Olympische Spelen heeft basketster Emma Meesseman een grote muurschildering gekregen in haar thuisstad Ieper. Het werk werd donderdag onthuld op de sporthal van de stad. De Nationale Loterij laat vier kunstwerken maken om Belgische atleten een duwtje in de rug te geven voor de Spelen.
The post Basketster Emma Meesseman krijgt muurschildering in Ieper: “Hier

Lees meer »

“Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival

Tim Beuckels zet dit weekend twee hoedjes op tijdens het Cactusfestival: als bezieler van het platenlabel Unday Records begeleidt hij artiesten, als bestuurder en vrijwilliger bij vzw Cactus is hij mee verantwoordelijk voor de productie.
The post “Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je omhelzingen rond mijn been maakten alle zware werkdagen meteen goed”: familie neemt afscheid van verdronken peuter Délano met 200 witte ballonnen

Zo’n 300 mensen hebben vanmiddag in Oostende afscheid genomen van Délano (1 jaar en 11 maanden). Het jongetje verdronk thuis in het zwembad. Het werd een dienst vol getuigenissen, met veel Bumba-knuffels en 200 witte ballonnen. Zijn mama en papa lieten allebei een tekst voorlezen. Het gehuil van zijn oudere broertje liet niemand onberoerd.

Lees meer »

“Hoe heeft niemand dit opgemerkt?” Familie van Harmony (7) blijft met veel vragen achter na verdrinking op schooluitstap

Twee weken nadat de 7-jarige Harmony Francis verdronk bij een schooluitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten, blijven voor de familie nog steeds veel vragen onbeantwoord. “Hoe is dit kunnen gebeuren?”, klinkt het bij moeder Rosemary. Zaterdag wordt het jongetje in Antwerpen begraven. Om de begrafenis te kunnen betalen, zijn vrienden uit de Afrikaanse gemeenschap een geldinzamelactie gestart.

Lees meer »

Kritiek op Amerikaanse Secret Service zwelt aan: “Er is daar iets grondig foutgelopen”

Dat een 20-jarige op 150 meter van een presidentskandidaat met een oorlogswapen kon beginnen schieten, doet steeds meer vragen rijzen over hoe goed het evenement in Pennsylvania was beveiligd. De kritiek op de Secret Service – die instaat voor de bescherming van ex-presidenten – klinkt dan ook steeds luider. Ook veiligheidsspecialiste Willemijn Aerdts stelt zich vragen. "Het is belangrijk dat

Lees meer »

“Mijn doel is die tuut te temmen”: Haike (37) begeleidt via online traject lotgenoten met tinnitus

Sinds 2017 lijdt Haike Bruneel uit Torhout aan tinnitus, het vervelende, constante oorsuizen. Na enkele loodzware jaren, inclusief een burn-out, heeft ze de kwaal klein gekregen. Sinds begin dit jaar begeleidt ze op professionele basis lotgenoten via haar online traject Tem de Tuut. Zo helpt ze anderen om de tinnitus naar de achtergrond te verdringen.
The post “Mijn doel

Lees meer »