Waarom hoge en lage wolken soms andere richtingen uitgaan

Verschillende mensen dachten dinsdag een heel bijzonder weerfenomeen te zien, lieten ze weten aan onze weerman Ruben Weytjens. “Maar andere windrichtingen in verschillende luchtlagen, dat is iets wat wel vaker gebeurt.”

 

Meer krantenkoppen in België

Schepen Patrick Benoot (63) overleden: “Niets wees erop dat het plots zo snel zou gaan”

In het ziekenhuis is Patrick Benoot afgelopen nacht overleden. Hij was schepen van personeel, sport en landbouw. Bij de man werd kanker vastgesteld. “Hij was positief en heel goedlachs, ook de laatste maanden toen het verdict z’n leven veranderde.”
The post Schepen Patrick Benoot (63) overleden: “Niets wees erop dat het plots zo snel zou gaan” appeared first on

Lees meer »

“Plots liep ik Kim Kardashian tegen het lijf”: Vlaming Dirk Alexander fotografeerde het ‘huwelijk van de eeuw’

Een toevallige ontmoeting in Parijs die uitmondt in een uitnodiging voor het huwelijk van de eeuw. Het overkwam de Vlaamse fotograaf Dirk Alexander (36). De afgelopen weken zette hij voet op Indiase bodem om een bekende actrice te fotograferen op het huwelijk van miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29). In dit interview gunt hij ons een blik achter

Lees meer »

Kunstenares verknipt en ontrafelt Vlaamse strijdvlaggen, en dat schiet in verkeerde keelgat bij Vlaams Belang en Voorpost: “Blijf met je fikken van onze vlag”

Een installatie op het Kunstenfestival van Watou is in het verkeerde keelgat geschoten bij Vlaams Belang en Voorpost. Op de Vlaamse feestdag voerde een groepje actie buiten het gebouw waar bezoekers het werk, waarvoor Vlaamse vlaggen verknipt en ontrafeld zijn, kunnen bekijken. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Grand Show: Folie Royale’ kon het talrijke publiek bekoren en zet daarmee Knokke nogmaals op de wereldkaart!

Astrid Coppens, Ruben Van Gucht, Christoff, Véronique De Kock, Peter Thyssen, Michael Lanzo, Lissa Lewis, Emilie Vansteenkiste, Joren Demont, Floris Devooght… zijn maar enkele van de bekende Vlamingen, die op vrijdagavond present waren tijdens de première van ‘Grand Show: Folie Royale’ in het Grand Casino Knokke.
The post IN BEELD – Première ‘Grand Show: Folie Royale’ kon het talrijke

Lees meer »

Al voor zijn persconferentie ging het fout: Biden noemt Zelenski “president Poetin” in zijn gezicht

Nog voordat de Amerikaanse president Joe Biden de pers te woord stond tijdens zijn ‘big boy press conference’, liet hij zich betrappen op een pijnlijke verspreking. Op het einde van de NAVO-top in Washington sprak hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski plots aan als “president Poetin”. Al snel besefte Biden dat hij de mist inging, waarna hij zijn vergissing rechtzette

Lees meer »

Ben Segers als taximan voor Cindy en Colin uit Bavikhove

Cardoen bestaat 75 jaar en dat kan niet ongemerkt voorbijgaan. Ben Segers trekt in de reeks ‘Taxi Cardoen’ op pad met enkele Cardoen-klanten met een opmerkelijk verhaal. Zo leerde hij Cindy en Colin uit Bavikhove kennen, die dankzij een nieuwe auto opnieuw mobieler waren na Cindy’s plotse ziekte.
The post Ben Segers als taximan voor Cindy en Colin uit

Lees meer »

Koerdische gemeenschap in Gent boos op burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) na selfie met Grijze Wolven 

De Koerdische gemeenschap is boos op de burgemeester van Gent, Mathias De Clercq (Open VLD), na een selfie met iemand van de Grijze Wolven. Dat is een ultra-nationalistische Turkse beweging. De foto werd genomen tijdens de live-uitzending van de EK-wedstrijd Turkije-Nederland. De burgemeester betreurt de commotie en stelt dat hij niet besefte met wie hij op de foto ging.

Lees meer »