Verborgen Tuinen | De wereld verdwijnt, en alles wordt rustig en stil

12:41 Tijdens de zomervakantie bezoeken we negen weken lang mooie, maar onbekende tuinen in ons land. Vandaag: de tuinen van Freÿr. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Indiase premier Modi bezoekt Poetin in Moskou en deelt foto waarop hij “dierbare vriend” knuffelt

De Indiase premier Narendra Modi is op bezoek bij Vladimir Poetin in Moskou. Intussen buigt de VN-Veiligheidsraad zich vandaag over de Russische raketaanval van gisteren op het kinderziekenhuis Ochmatdyt in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Rusland ontkent verantwoordelijk te zijn voor de aanval, maar de Oekraïense veiligheidsdiensten melden bewijzen te hebben gevonden dat de aanval is uitgevoerd met een door Rusland

Lees meer »

“Spreek nu!”: Lamine Yamal (16) reageert op kritiek van Rabiot nadat hij zich op weergaloze wijze kroonde tot jongste EK-doelpuntenmaker ooit

16 jaar, 11 maanden en 28 dagen. Binnen drie dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Fransman Rabiot bekritiseerde hem nog voor de wedstrijd, maar Yamal had na affluiten maar twee woorden nodig om daarmee komaf

Lees meer »

Tampons bevatten mogelijk metalen

Tampons kunnen metalen bevatten. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Amerikaanse universiteiten Columbia University, University of California en Michigan State University.

Lees meer »

Worden zoutbatterijen (zonder lithium) de toekomst? “Er is sterke vooruitgang geboekt, goed voor opslag energie en kleine voertuigen”

De nieuwe technologie met natrium-ionbatterijen of ‘zoutbatterijen’ – waarbij we geen lithium meer nodig hebben – is veelbelovend. Dat zegt expert Philippe Vereecken in een gesprek met VRT NWS: "We hebben hierdoor meer kaarten in handen. Het betekent een belangrijke stap in de vergroening en de energie-opslag, al is er nog werk aan." Eerder liet de Zweedse batterijproducent Northvolt weten

Lees meer »

Politie legt illegaal feestje met 250 bezoekers stil in As

De politie heeft een uit de hand gelopen privéfeest stilgelegd in de Ambachtslaan in As. Dat schrijft TVL en dat is nieuws is bevestigd aan onze redactie. Incidenten waren er niet, maar er was wel overlast van geparkeerde auto’s en luide muziek. "Er waren heel wat mensen aanwezig die niet uitgenodigd waren", klinkt het bij de politie.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje: selectie alsnog met vliegtuig naar Dortmund

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Directeur-generaal Rassemblement National neemt ontslag na ontgoochelende verkiezingsuitslag

In Frankrijk heeft Gilles Pennelle, de directeur-generaal van de uiterst rechtse partij Rassemblement National (RN), ontslag genomen. Pennelle was de architect van het ‘plan Matignon’, de strategie waarmee het RN hoopte de grootste partij te worden bij de Franse parlementsverkiezingen. Intussen is er ook een onderzoek geopend naar mogelijke fraude tijdens de campagne van RN-boegbeeld Marine Le Pen voor de

Lees meer »

Broers strijden met eigen therapie tegen kinderkanker: “Ik heb de grootvader van een overleden jongen beloofd om iets tegen deze ziekte te doen”

Ze zijn allebei professor in biomedisch onderzoek en delen dezelfde ambitie: ongeneeslijke ziektes verslaan met hun eigen, baanbrekende therapie. De broers Wim (54) en Tom (47) Vanden Berghe boetseren met de geneeskundige kracht van planten een Trojaans paard dat agressieve kanker kan laten wegroesten. Sinds Tom zelf leukemie kreeg, zijn ze meer dan ooit vastberaden. “Dankzij andere wetenschappers ben ik

Lees meer »