Staking voor onbepaalde duur bij Samsung – Biden belooft Oekraïne meer luchtafweersystemen

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

Fransman (52) voor drie jaar de cel in na overvallen in grensstreek

“Ik wil dat hij zwaar gestraft wordt. Hij bedreigde me met een wapen en was nadien zo getraumatiseerd dat ik ontslag nam.” Een winkelbediende van een tabakszaak die slachtoffer werd van een gewapende overval slaagde er op de rechtbank niet in haar overvaller, een 52-jarige man uit Wervique-Sud, te vergeven. Hij pleegde in Wervik, Menen en Komen-Waasten 4 gewapende overvallen

Lees meer »

Stad Izegem naar Raad van State tegen Ventilus

Het stadsbestuur van Izegem dient bij de Raad van State een verzoekschrift in tot vernietiging van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Ventilus.
The post Stad Izegem naar Raad van State tegen Ventilus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Code oranje voor onweer met veel regen, hagel en rukwinden: “Het lijkt erop dat er zich een supercell aan het ontwikkelen is”

In de late namiddag en avond trekt een zware regen- en onweerszone van zuidwest naar noordoost. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het

Lees meer »

Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel”

In tegenstelling tot vorig seizoen schreef Mateo Vanaelst (16) nog geen koers op z’n naam. In Kruisem en Bachte strandde hij op rang twee. Ontbreekt een zege, de regelmaat van de tweedejaarsnieuweling is tot nog toe heel groot.
The post Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump doet beroep op immuniteit in veroordeling zwijggeldzaak Stormy Daniels

Advocaten van Donald Trump hebben de rechter donderdag gevraagd om zijn veroordeling in een recente zwijggeldzaak rond betalingen aan pornoactrice Stormy Daniels nietig te verklaren. De advocaten beroepen zich daarbij op de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof dat een ex-president brede immuniteit geniet tegen strafrechtelijke vervolging voor “officiële handelingen” die hij tijdens zijn ambtsperiode heeft verricht.

Lees meer »

Zomerbar strijkt zes weken lang neer op de Meerhoek

Op de site van de Meerhoek opent zomerbar Summerlake donderdag opnieuw de deuren. Voor uitbaters David Van der Stede en Bart Vansteenkiste is het al de zesde editie. “Ons concept blijft behouden. We hopen op beter zomerweer, maar ook bij slecht weer kunnen bezoekers hier overdekt genieten van deze mooie locatie.”
The post Zomerbar strijkt zes weken lang neer

Lees meer »

KIJK – Kortrijk Drumt trekt veel volk naar Grote Markt van Tielt

De Vlaamse feestdag werd in stijl gevierd in Tielt. Aan de voet van de iconische Hallentoren zorgde het drumcollectief Kortrijk Drumt namelijk voor een indrukwekkende show met meer dan honderd drummers.
The post KIJK – Kortrijk Drumt trekt veel volk naar Grote Markt van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een ongeluk met Palestijnen is nooit zomaar een ongeluk

Tussen Jeruzalem en Ramallah rijdt een vrachtwagen in op een schoolbus. Een vader probeert zijn zoontje te vinden. De zoveelste Palestijn botst op een Israëlische muur. Nathan Thrall schreef er een boek over. “Israël oefent de totale controle uit, zelfs over het intieme leven van mensen.”

Lees meer »