Sprinkhanen, krekels en zijderupsen: Singapore erkent 16 insectensoorten als voedsel

De eilandstaat Singapore heeft zestien insectensoorten, zoals sprinkhanen, krekels en zijderupsen, erkend als voedingsmiddelen. “Deze insecten en insectenproducten kunnen voor menselijke consumptie of als voer voor voedselproducerende dieren gebruikt worden”, meldt het Singaporese Voedselagentschap (SFA).

 

Meer krantenkoppen in België

Tiende maand na elkaar dat het meer regent dan gemiddeld: wanneer stopt het? Weerman David Dehenauw legt uit wat er aan de hand is

Al voor de tiende maand op rij valt er meer neerslag dan in een gemiddelde maand en dat is nooit eerder gebeurd. Opvallend is dat de gemiddelde waarden de voorbije jaren nog maar zelden worden benaderd: ofwel is het erg droog, ofwel is het erg nat. “Het bewijst dat we meer dan vroeger voor langere periodes aan extreem weer vasthangen”,

Lees meer »

Slapend rijk worden met de verhuur van je Spaanse vakantiehuis: “Absurde nieuwe regels maken het steeds moeilijker”

Spanje stelt paal en perk aan de toeristische verhuur door particulieren, en dat heeft ook gevolgen voor de ruim 30.000 Belgen die hun Spaanse casa verhuren. Jouw tweede verblijf aan de costa’s verhuren via Airbnb of Booking.com is lang niet altijd de vetpot die soms wordt beloofd, waarschuwt Spaans vastgoedexperte Marleen De Vijt. “Deze soms absurde nieuwe regels maken dat

Lees meer »

Alle BV’s passeren langs make-upstoel van Mitch Fabry: “Ik kom héél dicht bij mensen. Dat maakt mijn job pak intiemer”

Bluf, geluk en bakken talent. Die combinatie zette Mitch Fabry (32) op weg naar een indrukwekkende carrière als make-upartiest. Onder meer James Cooke en de meisjes van K3 neemt hij al jaren onder handen. Klopt het dat BV’s en celebrities hun diepste geheimen vertellen in de make-upstoel? “Soms lees ik zelfs roddels die niet eens kúnnen kloppen”, getuigt hij in

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweer, maar meer gevechtsvliegtuigen nodig

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft intussen op de NAVO-top gemeld dat inmiddels 43 mensen zijn omgekomen bij de

Lees meer »