Sprinkhanen, krekels en zijderupsen: Singapore erkent 16 insectensoorten als voedsel

De eilandstaat Singapore heeft zestien insectensoorten, zoals sprinkhanen, krekels en zijderupsen, erkend als voedingsmiddelen. “Deze insecten en insectenproducten kunnen voor menselijke consumptie of als voer voor voedselproducerende dieren gebruikt worden”, meldt het Singaporese Voedselagentschap (SFA).

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse omroep PowNed gaat volledig over de schreef: “Laat je borsten zien voor meet-and-greet met Taylor Swift”

De Nederlandse omroep PowNed heeft zichzelf de afgelopen dagen in de problemen gewerkt met een controversiële video over Taylor Swift-fans. In de video, met de titel ‘Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift’, toont een fan haar borsten in ruil voor een meet-and-greet met de zangeres. Maar die meet-and-greet bleek niet te bestaan. De omroep werd overspoeld met meer dan

Lees meer »

Bagagesysteem ligt uur stil na technisch defect: chaos in vertrekhal van Brussels Airport

Op Brussels Airport heeft een technisch defect aan het bagagesysteem woensdagochtend voor chaos in de vertrekhal gezorgd. Alle bagagebanden lagen een uur lang stil, waardoor er lange rijen aan de check-inbalies stonden. Voor vakantiegangers is het bang afwachten of hun valiezen wel mee op het vliegtuig kunnen. Inmiddels werd het systeem wel heropgestart en werken enkele bagagebanden opnieuw.

Lees meer »

Beplast in douche, kaalgeschoren en bedreigd met verdrinkingsdood: hoe een jongen (17) ‘nacht van totale horror’ beleefde in appartement

“Hoe ziek ben je als je dit doet op zo’n jonge leeftijd?” Een 17-jarige weggelopen jongen werd urenlang vernederd en mishandeld op een appartement in Brugge. Twee jongeren filmden het slachtoffer terwijl ze op hem plasten in de douche en zijn wenkbrauwen afschoren met een tondeuse. Nadien dreigden ze er ook mee om hem in het kanaal te dumpen. Eén

Lees meer »

Post Title

Op zaterdag 13 juli komt de internationale Legends of Rock Tribute Tour naar de tot festivalterrein omgebouwde Kasteeltuinen van Kasteel Bossuit in Avelgem. Wat je kan verwachten? Een spectaculair rock- en metalfestival. “We werken met een groep van 40 mensen en trekken jaarlijks naar 60 à 80 evenementen.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beach Festival Nieuwpoort pakt uit met gevarieerde line-up

Het derde Beach Festival in het Maritiem Park aan de havengeul in Nieuwpoort op 19, 20 en 21 juli, belooft dit jaar opnieuw een bijzonder evenement te worden. Het festival haalt een mooie mix van nationale en internationale artiesten naar de kuststad. Bo Vanbeselaere, event officer bij Twice Entertainment, licht toe wat bezoekers kunnen verwachten.
The post Beach Festival

Lees meer »

Bouwvallige nachtwinkel in Lippenslaan in Knokke moet per direct sluiten en wordt gesloopt

Een nachtwinkel in het begin van de Lippenslaan in Knokke moet op burgemeestersbevel met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Het pand maakt onderdeel uit van enkele gebouwen die al jaren een doorn in het oog zijn van het gemeentebestuur. Nu de situatie té onveilig is geworden, grijpt burgemeester Jan Morbee (GBL) in. “Risico’s nemen op een moment dat er zoveel

Lees meer »

Chinese wetenschappers creëren robot met menselijke hersencellen

De onderzoekers van de universiteit van Tianjin zijn erin geslaagd om een robot aan te sturen met behulp van wat ze een “mini-brein” noemen. De technologie werkt door een gekweekt brein te koppelen aan een chip die signalen kan versturen en ontvangen. Dit systeem decodeert informatie en maakt het mogelijk voor de robot om te leren reageren op zijn omgeving.

Lees meer »