Sprinkhanen, krekels en zijderupsen: Singapore erkent 16 insectensoorten als voedsel

De eilandstaat Singapore heeft zestien insectensoorten, zoals sprinkhanen, krekels en zijderupsen, erkend als voedingsmiddelen. “Deze insecten en insectenproducten kunnen voor menselijke consumptie of als voer voor voedselproducerende dieren gebruikt worden”, meldt het Singaporese Voedselagentschap (SFA).

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks haar levend schild krijgt Secret Service ook stevige kritiek na aanslag op Trump: “Bij Biden zou dit nooit gebeurd zijn”

Hoewel ze hun eigen leven riskeerden om Donald Trump zonder verdere verwondingen van het podium te evacueren, krijgen de agenten van de Amerikaanse Secret Service ook heel wat kritiek. Volgens verschillende Republikeinse stemmen werd Trump onvoldoende beschermd: “Bij Biden had dit nooit kunnen gebeuren.” Maar hoe werd Trump dan wél omringd door de Secret Service?

Lees meer »

Helft zorgverleners kampt met te veel stress op het werk

De helft van alle werknemers in de zorg- en welzijnssector vindt dat de werkdruk te hoog is. Dat blijkt uit de nieuwe werkbaarheidsmeting van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Het aantal blijft stabiel ten opzichte van 2019, maar toont een aanzienlijke stijging vergeleken met de eerste meting in 2004.

Lees meer »

Er komt geen reünie van Plaza, bekend van ‘Yo-Yo’, in ‘Tien om te zien’: “Zo jammer dat Patrick niet nog één keer wil knallen”

Het trio Plaza scoorde in de begindagen van VTM met nummers als ‘Yo-Yo’ en ‘Oh Oh’. In hun zo herkenbare rode outfits zijn Sandra De Maayer (57), Patrick Van Assche (55) en Tineke Honoré (55) een stukje cultureel erfgoed geworden in Vlaanderen. Al was hun samenwerking geen lang leven beschoren. In 1992 gaven ze er al de brui aan. Er

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Shaw komt op voor bekritiseerde Southgate: “Hij is écht goed”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Als je op reis bent, is het een goed idee om er voor te zorgen dat je woning geen verlaten indruk maakt. Maar dat wijkt best niet teveel af van de realiteit…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »