Slapende bewoner (47) kan net op tijd aan zware woningbrand ontkomen: “Blaffende hond heeft zijn leven gered”

Op de Brusselsesteenweg in Grimbergen is woensdagochtend een zware brand uitgebroken in een woning. De bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen maar het pand is onbewoonbaar. Eén brandweerman raakte lichtgewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Onwaarschijnlijke beelden: fietser negeert gesloten overweg en vermijdt op nippertje aanrijdende trein

Een fietser is donderdagmiddag aan de dood ontsnapt toen hij een gesloten overweg in Oud-Heverlee overstak. Enkel zijn voorwiel werd geraakt door de aankomende trein. Het treinverkeer tussen Waver en Sint-Joris-Weert was wel even verstoord. “Riskeer je eigen leven niet en respecteer altijd de slagbomen en rode lichten”, waarschuwt spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Lees meer »

Brand vernielt hoeve van Patrick in Lippelo, drie paarden komen om: “Die blikseminslag moet een enorme knal hebben veroorzaakt”

In Lippelo, een deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, is gisterenavond een hoeve in brand gevlogen nadat de bliksem er had ingeslagen tijdens het zware noodweer. De hoeve stond al gauw in lichterlaaie en is volledig verwoest. Drie paarden die er op stal stonden, zijn omgekomen in de brand. Eigenaar Patrick reageert aangeslagen: “Je denkt altijd dat het jou niet kan overkomen, maar

Lees meer »

Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel”

In tegenstelling tot vorig seizoen schreef Mateo Vanaelst (16) nog geen koers op z’n naam. In Kruisem en Bachte strandde hij op rang twee. Ontbreekt een zege, de regelmaat van de tweedejaarsnieuweling is tot nog toe heel groot.
The post Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle BV’s passeren langs make-upstoel van Mitch Fabry: “Ik kom héél dicht bij mensen. Dat maakt mijn job pak intiemer”

Bluf, geluk en bakken talent. Die combinatie zette Mitch Fabry (32) op weg naar een indrukwekkende carrière als make-upartiest. Onder meer James Cooke en de meisjes van K3 neemt hij al jaren onder handen. Klopt het dat BV’s en celebrities hun diepste geheimen vertellen in de make-upstoel? “Soms lees ik zelfs roddels die niet eens kúnnen kloppen”, getuigt hij in

Lees meer »

Jan verenigt vrijwilligers met vzw Vrienden van 1302: “Unieke expo herdenkt Guldensporenslag”

Jan Ocula (68) kan nog net het aantal verenigingen waarvan hij voorzitter is op één hand tellen. De actieve gepensioneerde is medewerker van het eerste uur bij Kortrijk 1302. Hij verenigde de vrijwilligers in een vzw (Vrienden van 1302) en organiseert samen met hen, twee jaar na opening van het museum, de unieke tentoonstelling ‘Guldensporenslag Kortrijk 1302, door de jaren

Lees meer »