Navo verdeeld over hoever steun voor Oekraïne kan gaan

De Europese landen hebben nog een lange weg af te leggen om militair minder afhankelijk van de Verenigde Staten te worden. Ook over de vraag of Oekraïne Navo-lid kan worden, blijven ze verdeeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Privédetective die Amber Heard inhuurde om bezwarende info over hem te vinden, schrijft boek met niks dan lof over Johnny Depp

Zijn naam is gezuiverd en zijn carrière is weer vertrokken. Johnny Depps (61) ster is weer rijzende na een lange publieke rechtszaak tegen zijn ex-vrouw, Amber Heard. Nu krijgt de acteur ook bijstand uit onverwachte hoek. Want de privédetective die Heard inhuurde om bezwarende informatie over hem te achterhalen, heeft een boek geschreven waarin hij gek genoeg niets dan goeds

Lees meer »

Brugse komplotdenker door politie uit bed gelicht

De politie heeft midden in de nacht een gewapende inval uitgevoerd in bowlingzaal Kings Club in de Slachthuisstraat in Brugge en heeft bewoner Hans Blanckaert vanuit zijn flat boven de horecazaak geboeid weggevoerd. Hij had na een eerder faillissement een beroepsverbod en wordt verdacht van witwassen, verduistering en het bezit van verboden wapens. Na twaalf uren in de politiecel werd

Lees meer »

“Ik vertrek hier pas wanneer alle onweders het land uit zijn”: zo gaat onze weerman David Dehenauw te werk tijdens code oranje

Half België vertoeft in vakantiesferen, maar één man heeft vandaag een van de drukkere dagen van het jaar: David Dehenauw (53). Niet alleen onze weerman, maar als diensthoofd weervoorspellingen van het KMI ook diegene die beslist wanneer België in code oranje of rood gaat. “Als ik vandaag storm voorspel, is het drukker dan vroeger. Maar dat heb ik zelf gezocht.”

Lees meer »

Met deze 4 tips betaal je makkelijk op een festival

Dankzij nieuwe richtlijnen over betalen op festivals, is de kans kleiner dat je een financiële kater overhoudt aan een festivalbezoek. Festivals moeten bijvoorbeeld de prijzen van eten en drank duidelijk in euro vermelden, ook al gebruiken ze zelf hun eigen munten. Maar je kan zelf ook heel veel doen om je budget onder controle te houden en makkelijk en veilig

Lees meer »

Rijbewijs van 28-jarige bestuurster ingetrokken na dodelijk ongeval in Oostende

Naar aanleiding van het dodelijk verkeersongeval donderdag in Oostende is het rijbewijs van een 28-jarige bestuurster voor vijftien dagen ingetrokken. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 77-jarige vrouw werd aangereden door een wagen die een oprit verliet.
The post Rijbewijs van 28-jarige bestuurster ingetrokken na dodelijk ongeval in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sekswerkers toestaan in de gevangenis? Commissie van toezicht in Nijvel legt opvallend vraagstuk op tafel: “Seksuele relaties zijn een primair recht”

Moeten gedetineerden zonder vaste partner ook de mogelijkheid krijgen om seksuele relaties te hebben? Dat vraagstuk werpt de commissie van toezicht op de gevangenis van Nijvel op. In ‘Sudinfo en ‘La Capitale’ betreurt ze dat alleen gedetineerden met een vaste relatie toegang krijgen tot een bezoek zonder toezicht (BZT) in ‘de liefdeskamer’. “Seksuele relaties zijn een primair recht.”

Lees meer »

Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop graag thuisblijven. En opvallend: het weer geen daar weinig invloed op.

Lees meer »

6 jongeren dringen binnen in backstage Fundays in Aarschot

De organisatoren van het festival Fundays in Aarschot hebben zes jongeren betrapt die waren binnengedrongen in de Sancta Maria school. Dat meldt ROBtv. Daar zit het secretariaat en de backstage van de Fundays. De jongeren sloegen op de vlucht toen ze enkele medewekers zagen zitten in de backstage. De politie heeft 2 jongeren opgepakt en naar hun ouders gebracht. De

Lees meer »

“We willen een barbecue integreren”: omwonenden mogen mee invulling experimentele sociale huisvesting bepalen

Deelmobiliteit, deelgroen, sociale kangoeroewoningen en extra-toegankelijkheid. Het renovatieproject in de Generaal Lemanstraat in Menen van Impuls is zowat in alles een experiment in sociale huisvesting. Omwonenden kregen maandag inspraak in onder andere de invulling van het buurthuis.
The post “We willen een barbecue integreren”: omwonenden mogen mee invulling experimentele sociale huisvesting bepalen appeared first on KW.be.

Lees meer »