NAVO houdt top voor 75ste verjaardag, maar er zal niet alleen gevierd worden: deze hete hangijzers domineren het feestje

De NAVO viert dit jaar haar 75ste verjaardag. Maar veel tijd om te vieren hebben de lidstaten niet tijdens de bijzondere top in Washington. Want naast de intrede van een nieuwe secretaris-generaal, hangt er ook een reeks hete hangijzers boven het verjaardagsfeest.

 

Meer krantenkoppen in België

Noodweer maakt dodelijk slachtoffer: baby overleden door vallende tak in park van Ukkel

De schade is aanzienlijk, nadat een zware regen- en onweerszone gisteren over ons land trok. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. In die laatste gemeente werd een deel van een kerktoren weggeblazen en vielen losgeraakte hoogspanningskabels op meerdere huizen. Volg alle updates hieronder in onze

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog uur hevig onweren – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

“Ze hebben duidelijk een romantische klik”: wie is Boris, met wie prinses Amalia steeds vaker gezien wordt?

De Nederlandse prinses Amalia (20) leeft op wolkjes. Ze heeft haar hart verloren aan prins Boris van Saksen-Coburg (26). Volgens ooggetuigen werden de twee (opnieuw) samen gezien, en was er “duidelijk een romantische connectie”. Wie is deze in Spanje geboren beeldhouwer? En zal prins Boris een rol spelen in Amalia’s toekomst? “Koningin Máxima en Boris’ moeder zouden zelfs voor matchmaker

Lees meer »

Gemeente verwent sportieve senioren

De gemeente Oostrozebeke doet er alles aan om zoveel mogelijk senioren aan het bewegen of sporten te krijgen. Jaarlijks worden de actieve sporters beloond met een traktatie wat er voor zorgt dat de vriendschapsbanden worden aangehaald.
The post Gemeente verwent sportieve senioren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Big Jump in de Schelde in Avelgem voor springlevend water

Zondag 14 juli om klokslag 15 uur nodigen de Avelgemse sportdienst, dienst jeugd en cultuur, Natuurpunt en de vzw GoodPlanet Belgium alle omwonenden uit om in Avelgem te komen springen.
The post Big Jump in de Schelde in Avelgem voor springlevend water appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ieperse schepen Patrick Benoot (63) overleden

Patrick Benoot (Open Ieper) is afgelopen nacht overleden. Hij was schepen van Sport, Personeel, Waterbeleid en Land- en Tuinbouw van de stad Ieper. "Patrick was positief en heel goedlachs, ook de laatste maanden toen het verdict zijn leven veranderde", zegt burgemeester en partijgenoot Emmily Talpe.

Lees meer »