LIVE VOORBEREIDING. Flips maakt gretige indruk tijdens stage van Anderlecht, Club met haast volledig fitte kern op training

Het EK voetbal is volop aan de gang, maar ook onze eersteklassers staan te popelen om eraan te beginnen. Alle ploegen zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2024-2025. Volg al het nieuws via onderstaande liveblog op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte volledig zelfrijdende robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Lamorinière, het landgoed dat ook een kunstwerk is: “Als ik hier wandel, herken ik zijn schilderijen”

Op amper twee kilometer van Kalmthout, in het Nederlandse Putte, ligt het landgoed Lamorinière goed verstopt. Een idyllische plek, met dank aan de Antwerpse schilder François Lamorinière. Toen hij het domein in 1873 in handen kreeg, bestond het uit niet meer dan wat kale duinen en schrale heide. “Hij creëerde als het ware een landschap dat hij wilde schilderen”, vertelt

Lees meer »

Code oranje voor onweer met veel regen, hagelstenen en rukwinden: “Heel het land zal er mee te maken krijgen”

In de late namiddag en avond trekt een zware regen- en onweerszone van zuidwest naar noordoost. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona: een massa volk en twaalf stieren

Ondanks protest tegen het dierenleed blijven de jaarlijkse stierenrennen op de San Fermínfeesten razend populair. Het concept is simpel: twaalf stieren worden losgelaten in de smalle straten van het Spaanse Pamplona, tussen honderden, meestal jonge mensen. Ook dit jaar raakten al tientallen mensen gewond.

Lees meer »