LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweer, maar meer gevechtsvliegtuigen nodig

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft intussen op de NAVO-top gemeld dat inmiddels 43 mensen zijn omgekomen bij de Russische aanvallen op Oekraïne maandag. Eerder meldde hij op sociale media nog 38 doden. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Het moment waarop Boeing-vliegtuig kort na opstijgen een wiel verliest

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

Waarom Bart De Wever (N-VA) tegen 20 september een regering wil

Het is een drama voor onze overheidsfinanciën, maar met het nieuwste rapport van de Vergrijzingscommissie kreeg kersvers formateur Bart De Wever (N-VA) een extra wapen in handen. Het zet de deur wagenwijd open om van de nieuwe federale coalitie een echte ‘hervormingsregering’ te maken. Maar de klok tikt. Want als hij voor 20 september geen ploeg – mét stevige hervormingen

Lees meer »

Minder ministers, 1,5 miljard aan belastingverlagingen en verbod smartphones lagere school: dit zijn de plannen van de nieuwe regering van Wallonië en Franse Gemeenschap

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »

Leiepark officieel geopend als belevingspark

“Ik verklaar hierbij het Leiepark officieel geopend!” Met statige woorden startte burgemeester Alice Leeuwerck met een rondleiding door het gemeentepark.
The post Leiepark officieel geopend als belevingspark appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Dimitri Van den Bergh heeft vroege break te pakken tegen Duitser Schindler

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Voorsmaakje van Gentse Feesten op het strand van Blankenberge: “Natuurlijk zullen de paaldansers niet ontbreken”

De Gentse Feesten beginnen pas op 19 juli maar wie zich al eens wil opwarmen voor het jaarlijkse volkfeest kan dit weekend naar het evenementenstrand van Zomer aan de Pier. Gentenaar Hannes Dewit, die met Radar Events het Mardi Gras-plein organiseert, presenteert er het concept ‘Gentse Feesten Plage’.
The post Voorsmaakje van Gentse Feesten op het strand van Blankenberge:

Lees meer »

“Eén stengeldeeltje kan hele nieuwe populatie starten”: Japanse duizendknoop overspoelt Vlaanderen. Wat als de soort in je tuin groeit?

Als er één plant is die ongezien snel ons land heeft veroverd, dan is het wel de Japanse duizendknoop. Deze invasieve exoot kan in een korte tijd een heel gebied overnemen en het enorm beschadigen. Maar hoe is de Japanse duizendknoop tot hier geraakt? En hoe kan je die herkennen? Bioloog Wietse Chanet beantwoordt al je vragen: “De overstromingen in

Lees meer »