Leerlingen peperdure eliteschool moeten smartphone inruilen voor ‘Nokia-baksteen’

Ook nieuwe leerlingen van de bekende en peperdure Britse kostschool Eton moeten er komend schooljaar aan geloven: geen smartphones meer op school. Ze mogen alleen nog gebruikmaken van een ouderwets Nokia-toestel dat niet verbonden is met internet. 

Meer krantenkoppen in België

Explosief ontploft in geparkeerde auto in wijk Het Kiel in Antwerpen: “Wagen uitgebrand en verschillende panden beschadigd”

In de De Bosschaertstraat in Antwerpen heeft iemand vanmorgen rond 5 uur een explosief achtergelaten in een auto. Er volgde een ontploffing en de wagen brandde volledig uit. Ook verschillende omliggende panden raakten beschadigd. Volgens een buurtbewoonster is er een link met het drugsmilieu. "Een tijdje geleden viel de politie nog binnen in het beschadigde huis naast de auto."

Lees meer »

Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

Lees meer »

Beach Festival Nieuwpoort pakt uit met gevarieerde line-up

Het derde Beach Festival in het Maritiem Park aan de havengeul in Nieuwpoort op 19, 20 en 21 juli, belooft dit jaar opnieuw een bijzonder evenement te worden. Het festival haalt een mooie mix van nationale en internationale artiesten naar de kuststad. Bo Vanbeselaere, event officer bij Twice Entertainment, licht toe wat bezoekers kunnen verwachten.
The post Beach Festival

Lees meer »

Zaterdag 7 december komt het ‘Feest van Sinterklaas’ mét ook Superpiet voor het eerst naar Schiervelde in West-Vlaanderen

Superpiet warmt alvast zijn stembanden op, stretcht zijn dansbenen en heeft zaterdag 7 december met stip aangeduid op de kalender. Dan mag hij zich he-le-maal uitleven tijdens een gloednieuwe editie van ‘Het Feest van Sinterklaas’ in de eventhal Schiervelde in Roeselare.
The post Zaterdag 7 december komt het ‘Feest van Sinterklaas’ mét ook Superpiet voor het eerst naar Schiervelde

Lees meer »

Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. De Democraat struikelde echter geregeld over zijn woorden en sprak over “vicepresident Trump”, nadat hij Oekraïens staatshoofd Zelenski ook al als “president Poetin” had aangekondigd.

Lees meer »

Flinke supercel trekt binnenkort regio Doornik binnen met zware neerslag, hagel en zware rukwinden – Beelden tonen hevig onweer in Halle

In de late namiddag en avond trekt een zware regen- en onweerszone van zuidwest naar noordoost. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het

Lees meer »