Kosten vergrijzing wegen almaar zwaarder door: toekomstige regering wacht lastige taak om oplossing te vinden

Waar uitkeringen, gezondheidszorg of pensioenen vandaag ruim een vierde van onze gezamenlijk geproduceerde welvaart opeisen, zal dat tegen 2070 al een derde zijn. En dat is voor het overgrote deel te wijten aan de vergrijzing van onze bevolking. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport van de Studiecommissie voor de Vergrijzing. En zo weten de regeringsonderhandelaars nog eens duidelijk wat hen te doen staat. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat

Loïc Segaert en Ruben Deltour starten sportmedisch centrum ‘Spartha’ in de Stationsstraat 88 in Lendelede. “Een centrum waar we niet alleen sporters en topsporters willen begeleiden en revalideren, maar waar niet-sporters van welke leeftijd ook revalidatie en sportieve begeleiding kunnen krijgen”, zeggen ze.
The post Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestprogramma voor 125 jaar Sint-Pieters

De gemeente Sint-Pieter-op-den-Dijk werd 125 jaar geleden bij Brugge gevoegd en zo is het huidige Sint-Pieters met voorsprong de oudste deelgemeente. Het Buurtwerk en vzw Connected Sint-Pieters stelden voor dit feestjaar een mooi programma samen met onder meer een historische zoektocht en een fototentoonstelling.
The post Feestprogramma voor 125 jaar Sint-Pieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse horecazaken worden (opnieuw) geteisterd door inbraken

Afgelopen weekend werden De Gouden Aap en Hermana op de Vlasmarkt en De KleinKeuken en La Cabane aan de Budastraat het doelwit van inbraken. “Gelukkig gaat het niet om grote buiten, maar dat neemt niet weg dat de uitbaters getroffen zijn en schade lijden”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van Politiezone VLAS.
The post Kortrijkse horecazaken worden (opnieuw) geteisterd door

Lees meer »

Voetgangster (77) sterft bij aanrijding door auto in Oostende

In de Stroombanklaan in Oostende is donderdag rond 10.45 uur een voetgangster (77) aangereden door een bestuurster (28) die achteruit haar oprit verliet. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar ze overleefde de klap niet. De automobiliste is in shock. De politie heeft een onderzoek geopend.

Lees meer »

Noodweer is voorbij, maar schade op sommige plaatsen aanzienlijk – Bewoonster vernield huis getuigt: “Het was heel angstaanjagend”

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle updates hieronder in onze liveblog.

Lees meer »

Zomerbar Barra Dentra toont EK-finale op groot scherm

Zondagavond 14 juli vertoont Barra Dentra op Howest Parking 4 de EK-finale Spanje – Engeland op groot scherm. Ook de rest van de zomer kan je er genieten van de Ronde van Frankrijk én de Olympische Spelen. “Ik heb veel bezoekers die blijven terugkomen voor de kwaliteit van het scherm en het geluid, en uiteraard de gezellige sfeer.”
The

Lees meer »

Huis volledig uitgebrand in Sint-Gillis-Waas

In Sint-Gillis-Waas is dinsdagnacht een huis volledig uitgebrand. De bewoner bleef ongedeerd. Een overbuur merkte het vuur gisterenavond laat op en verwittigde de brandweer, maar al snel sloegen de vlammen uit de ramen. Het huis is na de brand onbewoonbaar. De oorzaak is nog niet gekend.

Lees meer »

Jambon pleit voor “confederale omslag met zo veel mogelijk bevoegdheden voor deelstaten” in laatste 11 julitoespraak

In zijn laatste grote 11 julitoespraak als Vlaams regeringsleider pleit Jan Jambon (N-VA) voor een “confederale omslag waarbij zo veel mogelijk bevoegdheden naar de deelstaten komen”. Nu zitten er nog “grote weeffouten” in onze staatsstructuur en zijn bevoegdheden te “versnipperd”, waardoor de deelstaten niet volledig het beleid kunnen voeren dat ze willen voeren. “De architectuur van dit land klopt niet”,

Lees meer »