Hulde aan kaartkampioenen Duinenkaarters in Bredene

De Duinenkaarters brachten in hun lokaal brasserie Moeder Lambik hulde aan de kampioenen van het seizoen 2023-24.

“Na een ongemeen spannende strijd werd Linda Van Slambrouck al voor de tweede keer tot algemeen kampioen uitgeroepen met 207 punten. Bij de heren werd Sven Delvaux kampioen met 201 punten”, aldus voorzitter Daniël Spillier.

Beide kersverse kampioenen werden in de bloemetjes gezet en ontvingen een trofee uit handen van schepen Kelly Spillier, dochter van de voorzitter. “De talrijke aanwezigen waren vol lof over het lekkere eten en de feestelijke muziek, verzorgd door René Scohy, een gewezen bandlid van Paul Severs.”

Het jaarlijkse kampioenenfeest werd afgesloten met – jawel – een kaarting waarvoor de prijzen geschonken werden door de uitbaters van Moeder Lambik. “Ook onze deelnemers aan het Belgisch kampioenschap manillen van afgelopen mei in De Haan werden nog op een presentje, een grote groepsfoto, getrakteerd als herinnering aan hun straffe prestaties. We namen dit jaar met vier teams deel met een tweede plaats, vierde plaats (allemaal debutanten) en een negende plaats (onze damesploeg) als resultaat. Een werkelijk fantastisch succes en meer dan voldoende reden om op de ingeslagen weg verder te gaan met onze Duinenkaarters.”

Op 22 juni trok de Bredense kaartersclub met 6 kaarters ook naar het open kampioenschap voor duo’s in Roeselare. Ook daar scoorden ze opnieuw zeer goed. Daniel Spillier en André Van Billemont haalden de kwartfinale, J.-P. De Brouwer en Ronny Mestdagh de grote finale en Rudy De Smedt en Rita Van Belle de achtste finales op 62 duo’s.

“Op donderdag 12 september starten we het nieuwe en zevende seizoen”, besluit de voorzitter.

(MM)

Alle info over de club kan je vinden op www.duinenkaarters-bredene.be of via [email protected].

The post Hulde aan kaartkampioenen Duinenkaarters in Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Michèle (57) en Alexander (51) openen MGallery in Knokke: “Centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust”

Met zo’n zeventig kunstgalerijen is Knokke wellicht met voorsprong dé place to be voor galeriehouders. Zo dachten ook Michèle Van Damme (57) en Alexander Dewilde (51). Het koppel opende recent hun kunstgalerij MGallery in Het Zoute. “We waren al lange tijd op zoek naar een geschikt pand. Tot ons oog op deze locatie viel”, zegt Michèle.
The post Michèle

Lees meer »

Proces tegen Sven Pichal meteen uitgesteld tot na de zomervakantie

Het proces tegen ex-radiopresentator Sven Pichal, dat normaal gezien vandaag van start zou gaan met een inleidende zitting, is uitgesteld naar september. De advocaten van Pichal hebben om extra tijd gevraagd tot na de vakantieperiode. De advocaten overwegen ook om de zaak achter gesloten deuren te laten behandelen, zonder pers en publiek. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de

Lees meer »

Extreem zeldzame walvis aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het vijf meter lange dier werd op 4 juli ontdekt op een strand bij Dunedin, op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn. Tot nu toe is er slechts een handvol van die soort ontdekt.

Lees meer »

Onze man in de VS over de schietpartij op Trump: “Running mate-kandidaat wijst naar retoriek van Biden als oorzaak”

Presidentskandidaat en voormalig Amerikaanse president Donald Trump raakte zaterdagavond lichtgewond bij een schietpartij op zijn verkiezingsrally in Pennsylvania. Daarbij kwam ook een toeschouwer om het leven en raakten twee anderen zwaargewond. Vlak na de schietpartij reageerde Trump op de situatie via zijn sociale mediakanaal Truth Social en ook zijn Democratisch tegenstander Joe Biden reageerde op de schietpartij in een persconferentie.

Lees meer »

Zestien vissers betrapt tijdens grote controleactie van 250 kilometer waterlopen: “Voornamelijk vissen met meer hengels”

Tijdens een grote controleactie van ongeveer 250 kilometer aan waterlopen werden afgelopen vrijdag zestien vissers betrapt op overtredingen in de Westhoek. Aan de grote controleactie namen naast inspecteurs van Agentschap Natuur en Bos ook zeven politiezones deel en werd een drone en politiehond ingezet. “De meeste overtredingen gaan over het vissen met meer dan twee hengels en meer vissen hebben

Lees meer »

Kortrijkse gemeenteraad sleept zich naar het einde

Afgelopen maandag stond in Kortrijk de laatste gemeenteraad voor het zomerreces geagendeerd. En aan die raad was – net als heel wat voorgaande – maar weinig soeps. Inhoudelijk is het pover, maar intussen volgen de trieste politieke schouwspelen elkaar op. Het moge duidelijk zijn, meerderheid én oppositie slepen zich naar het einde van de legislatuur.
The post Kortrijkse gemeenteraad

Lees meer »

Burgemeester Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) opnieuw in opspraak na tonen van seksfilmpje op partij-event

De politieke toekomst van de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD) oogt onzeker na een nieuw schandaal. Uit getuigenissen van enkele jongeren die een verkiezingsevenement van de partij hebben bijgewoond, blijkt dat Vanderjeugd hen ongevraagd een zelfgemaakt seksueel getint filmpje heeft getoond. Vanderjeugd geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt. Hij heeft naar eigen zeggen ook zijn excuses

Lees meer »

De dag waarop je uit de familie-app van je ex stapt

Het is haast een ritueel: een nieuwe liefde komt niet alleen met een nieuwe schoonfamilie, maar ook met een nieuwe familie-app. Fijn en smooth. Dat voelde ook Charlotte De Cooman. Maar toen eindigde de relatie. En dat betekende ook het afscheid van de schoonfamilie-app.

Lees meer »