Had drama waarbij baby omkwam door noodweer vermeden kunnen worden? “We hebben alle instructies gerespecteerd”

Ukkels burgemeester Boris Dilliès (MR) reageert aangeslagen nadat een baby er omkwam in een park tijdens het noodweer. Maar had het drama vermeden kunnen worden? “We hebben de ons opgelegde instructies gerespecteerd. Alleen was het noodweer eerder dan verwacht.”

 

Meer krantenkoppen in België

Ieperse schepen Patrick Benoot (63) overleden

Patrick Benoot (Open Ieper) is afgelopen nacht overleden. Hij was schepen van Sport, Personeel, Waterbeleid en Land- en Tuinbouw van de stad Ieper. "Patrick was positief en heel goedlachs, ook de laatste maanden toen het verdict zijn leven veranderde", zegt burgemeester en partijgenoot Emmily Talpe.

Lees meer »

N-VA Oudenburg stelt 21 kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een mix van nieuwe mensen en ervaren rotten”

Vorige donderdag, op de Vlaamse feestdag, stelde N-VA haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. “Het is een mix geworden van nieuwe mensen en ervaren rotten uit de partij”, zeggen lijsttrekker Marc Gilliaert en lijstduwer Stijn Jonckheere.
The post N-VA Oudenburg stelt 21 kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een mix van nieuwe mensen en ervaren rotten” appeared first on

Lees meer »

Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche lanceren actie: “Lekkere wijn voor goed doel”

Verthé Interieurs, een interieurwinkel vlakbij de Markt van Harelbeke, organiseert een wijnactie ten voordele van Het Ventiel. Die vzw zet zich in voor mensen met jongdementie. Met de actie wil Verthé Interieurs ervoor zorgen dat zij beter ondersteund worden.
The post Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche lanceren actie: “Lekkere wijn voor goed doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Els’ huis stortte 14 jaar geleden deels in, zus Karin zamelt nu geld in voor nieuwe woonst: “Ik betaal nog steeds voor een huis dat ik niet heb”

In 2010 stortte de achterbouw van het huis van Els De Craecker (48) in Steendorp deels in door graafwerken bij de buren. Pas veertien jaar later is het proces achter de rug en krijgt ze 71.000 euro uitbetaald. “Onvoldoende voor een nieuw huis, en ik betaal nog steeds af voor het huis dat ik niet meer heb”, vertelt Els. Zus

Lees meer »

“Als ik morgen terug achter de schermen moet werken, is dat prima”: Sporza-gezicht Tess Elst reageert op kritiek rond studio

De sportzomer is nu al die van Tess Elst (33). Geen klimaatactivist, internettrol of sobere studio haalt de flegmatieke presentatrice van haar koers. Zondag presenteert zij en niet Karl Vannieuwkerke, die in de tour zit, de omkadering van de EK-finale. Maar wie is Tess Elst? We spreken haar voor het eerst uitgebreid over de kritiek op de sobere EK-verslaggeving en

Lees meer »

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Pogacar, Evenepoel en co komen niet in de problemen, Philipsen pakt in strijd om de groene trui kostbare punten

De waaiers in de dertiende etappe van de Tour werden heelhuids overleefd door alle klassementsmannen. Visma-Lease a Bike probeerde Evenepoel en Pogacar te verrassen, maar de geletruidrager en de tweede in het klassement lieten zich niet in de luren leggen. Philipsen sprintte in Pau naar zijn tweede etappezege. Ontdek hieronder de volledige uitslag en de stand.

Lees meer »

Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar wel in het Blommenhof

De Westrozebeekse toneelvereniging Terra Porcorum plant haar voorstellingen dit jaar niet in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis. “Door de brandveiligheid mogen er maar maximum 90 stoelen geplaatst worden in de zaal in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis, waar onze voorstellingen normaal plaatsvinden”, weet woordvoerster Ann Verhulst.
The post Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar

Lees meer »

Abdijstraat in Antwerpen herleeft: “Amper leegstand hier en veel klanten, dankzij de nieuwe ondernemers”

De Abdijstraat in Antwerpen is populairder dan ooit. De winkelstraat op het Kiel trekt zelfs heel wat buitenlandse shoppers, vooral Nederlanders én ook moslim. "Het is hier dan ook een halal-straat", zegt een vrouw in een eethuis. Bert Van Buggenhoudt, de voorzitter van de winkeliersvereniging, beaamt. "We moeten er niet flauw over doen, Antwerpen is diverser geworden en de nieuwe

Lees meer »

Wat een pech: slackliner steekt meer dan drie kilometer lange Straat van Messina over, maar verliest vlak voor de finish zijn evenwicht

Drievoudig wereldkampioen slacklinen Jaan Roose schreef woensdag geschiedenis in Italië. De Etste atleet stak als eerste persoon ooit de Straat van Messina over. Voor die tocht werd de zeestraat in de Middellandse Zee speciaal overbrugd met een 3.646 meter lange slackline. Roose voltooide de reis in bijna drie uur en overtrof daarmee het record van 2.710 meter. Maar door een

Lees meer »