“Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën

Wie denkt aan immobiliën, denkt meteen aan een enorme papierberg. Van een eerste bezoek tot het vertrek uit een gebouw? Iedere stap komt met tonnen documenten die moeten worden ingevuld. Dankzij een innovatieve software, made-in-Lauwe, kan die rompslomp weldra worden gereduceerd.

De Belg en zijn of haar woning? Het zijn zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vastgoed is en blijft nog steeds de investering bij voorkeur van velen, waarbij het verhuren van een eigendom de geliefde optie blijkt. In die wereld van verhuur en beheer spelen immomakelaars een cruciale rol.

Hindernissenparcours

“En net daar stapelt het administratieve werk zich op. Heel wat mensen openen ‘s morgens de deuren van hun kantoor en zien er meteen een stevige stapel papieren liggen.” Romuald Verhaeghe, IT-ontwikkelaar uit Lauwe, ging met één simpele vraag aan de slag. “Hoe kunnen we het administratieve hindernissenparcours zo eenvoudig mogelijk maken? Bij verhuur moet er dan vooral worden gekeken naar het opstellen van plaatsbeschrijvingen, voor of na een verhuur. Het zijn zaken die erg langdradig zijn, waardoor mensen vaak van andere projecten worden afgehouden.”

Na het uitvoeren van een intensief onderzoek, wist Romuald de knelpunten te identificeren en aan te pakken. “Van het opstellen van een beschrijving bij een verhuis, tot het maken van volledige expertises? Het zijn zaken die nu allemaal in één en dezelfde applicatie kunnen gebeuren. Meer nog: dankzij die applicatie kunnen alle betrokken partijen in real-time het dossier volgen. Afgelopen dus met heen en weer mailen, met het wachten op reacties of het versturen van brieven. De afhandeling gebeurt meteen, zonder aarzelen. Doordat makelaars ook gebruik kunnen maken van vooraf geprogrammeerde templates, hoeven ze ook niet keer op keer alles te herhalen. De tijdswinst is enorm!”

Spraakmodule

De absolute game changer is volgens Romuald dan weer zijn eigen ontwikkelde spraakmodule. “Alles uitschrijven? Dat is zo 2023! Makelaars kunnen gewoon alle gegevens inspreken en de software doet de rest. Uniek in de vastgoedwereld en 100% made-in-Lauwe!”

Via de website immoplanit.be kunnen geïnteresseerden het platform gratis uitproberen.

The post “Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Honderden mensen in tranen tijdens afscheid van Délano (1), die verdronk in tuin: “Je was een lachebekje en het zonnetje in huis”

Honderden mensen namen woensdagmiddag afscheid van de kleine Délano. De jongen had eind juli twee jaar moeten worden, tot begin juli het noodlot toesloeg en hij verdronk in een zwembad in de tuin. Niemand hield het droog tijdens de plechtigheid. “De dag dat ik jou voor het eerst in mijn armen sloot, was ik op slag verliefd”, klonk het bij

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 5 burgers gedood bij Russische aanvallen in oosten – “Rusland probeerde topman Duitse wapenfabrikant te vermoorden”

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

Brandweer rukt uit om brandende takken in stadspark van Veurne te blussen

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een brand in het stadspark aan het Heldenplein in Veurne. Passanten hadden rond 16 uur 45 gezien hoe een hoopje dode takken aan de rand van het park in brand stonden, wat gepaard ging met een felle rookontwikkeling. Brandweerlieden van Veurne en Koksijde snelden ter plaatse en konden de
The post Brandweer rukt

Lees meer »

? “Remco Evenepoel is serener dan ooit”

De rustdag zit erop, het peloton trekt zich opnieuw op gang in Orléans. Remco Evenepoel maakt zélf een eerste balans op van zijn Tour in een uitgebreid gesprek met Stijn Vlaeminck. Onze analist Michel Wuyts merkt op: “Evenepoel is serener dan ooit. Maar hij kon tot nu toe wel alleen op Landa rekenen, waar blijven zijn andere ploegmaats?” Voor Wuyts

Lees meer »

Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken er heel hard naar uit”

Vanaf vrijdag 19 juli kan je in de Torrepoortwijk terecht voor de jaarlijkse kermis. Het gevarieerde programma zal jong en oud kunnen bekoren. Een van de activiteiten die er uit springt is het optreden op zondagvoormiddag van voorzitter Ronald Verfaillie met muzikale begeleiding van Jacques Vanpeteghem.
The post Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken

Lees meer »

Koksijde lanceert nieuwe hondencampagne

‘Respect’ is het kernwoord van de nieuwe Koksijdse sensibiliseringsactie rond aangelijnde honden. Met een hond aan de leiband toon je niet alleen respect voor de wandelaar, fietser of strandbezoeker, maar ook voor andere dieren die jouw pad kruisen.
The post Koksijde lanceert nieuwe hondencampagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks gedwongen deportatie: Shallie uit ‘Temptation Island’ dagelijks op tv in vijftig Afrikaanse landen

Shallie Abbiusi (30), bekend van haar deelname aan ‘Temptation Island: Love or Leave’, schittert dagelijks in meer dan vijftig Afrikaanse landen in de populaire Ghanese tv-serie ‘Madam’. Dit is opvallend, aangezien de realityster eind vorig jaar nog uit Ghana werd gezet. “Helaas hebben de makers mijn personage eerder dan gepland moeten uitschrijven omdat ik werd gedeporteerd”, vertelt ze in ‘Het

Lees meer »

Extreem zeldzame walvisachtige aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland: “Sinds 1800 wereldwijd slechts 6 exemplaren beschreven”

Op een strand in Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het 5 meter lange dier werd op 4 juli ontdekt in de buurt van Dunedin op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn. Tot nu toe is er slechts een handvol exemplaren van die soort ontdekt.

Lees meer »