Eenzame vluchtster Clara Emond houdt stand en wint vierde etappe: Kopecky finisht in peloton

Vandaag staat de vierde rit in de Giro Donne op het programma. De laatste 50 kilometer zijn gekruid met 3 beklimmingen. Kan Lotte Kopecky (28) na 2 tweede plaatsen vandaag voor de eerste keer zegevieren? 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Jabbeke trakteert ijsjes voor beste buurten

Jabbeke neemt al jaren deel aan de Dag van de Buren en stimuleert bewoners om te toosten met elkaar op de stoep. Naar aanleiding van ‘Dag van de Buren’ werd opnieuw een fotowedstrijd georganiseerd.
The post Gemeente Jabbeke trakteert ijsjes voor beste buurten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Jan van Hese, priester in de revolutiejaren

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Jan van Hese, priester in de revolutiejaren.
The post Bruggeling onder de loep: Jan

Lees meer »

Manon De Marez uit Roeselare pakt nationaal brons op de 400 meter: “Ik doe er nog een seizoen bij”

Onlangs werd in het Koning Boudewijnstadion het BK atletiek afgewerkt. Het was een hoogstaand kampioenschap waarbij veel West-Vlaamse atleten goed scoorden. Manon De Marez (27) was een van de grote uitblinkers. Nadat ze eerder dit seizoen al de Vlaamse titel pakte, greep ze nu ook nationaal brons op de 400 meter. Met een chrono van 53”77 liep ze bovendien een

Lees meer »

Record: nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool. “Je moet niet de hele tijd naar de juf luisteren”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

Inwoners van de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen in shock na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

AR-15: “Het wapen dat Amerika doodt”

Bij de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is volgens Amerikaanse media een AR-15 gebruikt, een halfautomatisch wapen dat eerder al gebruikt werd bij meerdere massaschietpartijen. Het wordt het “wapen dat Amerika doodt”, genoemd.

Lees meer »

Kaapstad getroffen door zwaar noodweer

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en omgeving zijn donderdag getroffen door zware regenbuien en hevige wind. Heel wat daken van huizen gingen vliegen en tal van geïmproviseerde woningen zijn vernield, meldden plaatselijke verantwoordelijken.

Lees meer »

Recordaantal leerlingen volgt les in een zomerschool: “Geef ons maar school. Een vakantie zonder zon is toch geen vakantie”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Op ‘de echte

Lees meer »