Eenzame vluchtster Clara Emond houdt stand en boekt eerste overwinning als prof: Kopecky finisht in peloton

Clara Emond (27) heeft haar eerste profzege te pakken. De Canadese advocate en renster van EF Educaton liet haar medevluchtsters achter op de eerste beklimming en rondde haar solo van 50 kilometer met verve af. Het achtervolgend groepje en peloton kwamen te laat. Lotte Kopecky (28) finishte in het peloton, net na Longo Borghini. 

Meer krantenkoppen in België

Drie kunstenaars exposeren in de Nieuwpoortse Stadshalle

Drie kunstenaars stellen samen tentoon in Zaal Stadshalle op het Marktplein. Van 11 tot en met 21 juli kan je de expo bezoeken van 10 tot 18 uur. Ze vullen elkaar aan in het tonen en doorgeven van schoonheid. Geen enkel werk is het resultaat van toeval, maar een doordachte weergave van een onbeschrijfbaar gevoel door de gepaste technieken te

Lees meer »

Vrouw ter dood veroordeelde Djalali vraagt Belgische en Zweedse regeringen om samen te werken: “Ze hebben mijn man in de steek gelaten”

Vida Mehrannia, de vrouw van de Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, vraagt de Belgische en de Zweedse regeringen om samen te werken in de hoop haar man sneller vrij te krijgen. De gastprofessor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zit al meer dan 8 jaar vast in een Iraanse cel. Hij is er ter dood veroordeeld na beschuldigingen van vermeende spionage.

Lees meer »

Els’ huis stortte 14 jaar geleden deels in, zus Karin zamelt nu geld in voor nieuwe woonst: “Ik betaal nog steeds voor een huis dat ik niet heb”

In 2010 stortte de achterbouw van het huis van Els De Craecker (48) in Steendorp deels in door graafwerken bij de buren. Pas veertien jaar later is het proces achter de rug en krijgt ze 71.000 euro uitbetaald. “Onvoldoende voor een nieuw huis, en ik betaal nog steeds af voor het huis dat ik niet meer heb”, vertelt Els. Zus

Lees meer »

Jongeren riskeren tot 14 maanden cel na gewelddadige diefstal in Kortrijks park

“We wilden die kerel gewoon een lesje leren, omdat hij met minderjarige meisjes afspraakjes maakte. Er mee gaan praten hé.” Een 19-jarige jongeman uit Kortrijk wist zichzelf niet goed een houding te geven toen hij samen met een even oude vriend uit Harelbeke voor de rechter in Kortrijk terecht stond. Samen met 2 minderjarigen overvielen ze in een Kortrijks park

Lees meer »

Wat speelt zich écht af in een privésauna? Uitbaters klappen uit de biecht: “Wie dat doet, bel ik dat ze nooit nog welkom zijn”

“Goed weekend gehad?” Weinig Vlamingen die dan op en bloot durven te antwoorden: “Zeker weten! Ik ben naar een privésauna gegaan.” Want zulke etablissementen hebben een smoezelig imago. Eentje van scheefpoeperij, betaalde seks en twijfelachtige hygiëne. “Wij worden strenger gecontroleerd dan slachthuizen, en in chique hotels wordt veel meer vreemdgegaan dan hier.”

Lees meer »