Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie

In de Groene Dreve aan de Stationsstraat in Ardooie komt er weer een driedaagse vedettenparade. Er is eveneens een sportief luikje. De organisatie van deze drie dagen ambiance is in handen van uitbater Johan Laridon van de Groene Dreve en zijn team van medewerkers.

“Met de Dreve Feesten, die we gratis aanbieden, tonen we onze respect aan de bevolking. Heel wat mensen gaven ons na de brand in de Mgr. Roelensstraat de veerkracht om opnieuw van start te gaan met een horecazaak. De afwezigheid van Christof blijft een leemte. De geslaagde Dreve Feesten van de afgelopen jaren waren een eerbetoon aan mijn partner”, zegt Johan.

Programma

Lisa Leman en Angelo Martinez zijn de hitmakers op vrijdag. Het optreden van Miss Zarina met de gekende travestietenshow zal opnieuw niet ontbreken.

Op zaterdag is er een vleugje sport, want hier wordt het eerste kampioenentornooi van Ardooie Cornhole georganiseerd. “Het is een plezierig sportief moment waarbij geen grote inspanningen worden vereist. Enkel wat behendigheid in het werpen naar gaten in een bord is de kunst van Cornhole. We beginnen eraan om 13 uur en je kan deelnemen tot 17 uur. De inleg bedraagt twee euro. Wie de hoogste score haalt, mag zich kampioen van Ardooie noemen in deze sport, die overwaaide uit de VS.”

Vanaf 18.30 uur is er dan de afterparty, met niets anders dan populaire hits die gebracht worden door Lindsy V, Sabine, onze eigen Nico Debuck en Ive Rénaarts.

Op zondag is er in de Groene Dreve dan de derde zondagnamiddagmatinée. Het is een dansfestijn waarbij je koffie en taart krijgt en een consummatie voor amper tien euro. Er zijn optredens van Nico Debuck, Rita Cordy en Nicky Martinez. Goe Beezig zorgt dan weer voor een Ardooise inbreng.

Gedurende het ganse weekend zijn er hamburgers en braadworsten te verkrijgen. Op zondagmiddag is er kip aan het spit. (JM)

De editie van 2024 vindt plaats op vrijdag 12 juli, zaterdag 13 juli en op zondag 14 juli. De place to be is zoals elk jaar de Groene Dreve.

The post Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Waaierspektakel onderweg naar Pau, waar Philipsen met machtssprint naar de zege rijdt: de sleutelmomenten van etappe 13

De dertiende etappe van de Tour de France werd allesbehalve een saai schouwspel. De waaiers doorheen de rit – die alle klassementsmannen heelhuids overleefden – en late uitvalspogingen van onder meer Jasper Stuyven en Brent Van Moer konden een massasprint in Pau niet vermijden. In die sprint klopte Jasper Philipsen Wout van Aert om zo een tweede etappezege in de

Lees meer »

Abdijstraat in Antwerpen herleeft: “Amper leegstand hier en veel klanten, dankzij de nieuwe ondernemers”

De Abdijstraat in Antwerpen is populairder dan ooit. De winkelstraat op het Kiel trekt zelfs heel wat buitenlandse shoppers, vooral Nederlanders én ook moslim. "Het is hier dan ook een halal-straat", zegt een vrouw in een eethuis. Bert Van Buggenhoudt, de voorzitter van de winkeliersvereniging, beaamt. "We moeten er niet flauw over doen, Antwerpen is diverser geworden en de nieuwe

Lees meer »

Ondanks haar levend schild krijgt Secret Service ook stevige kritiek: “Trump had te weinig bescherming”

Hoewel ze hun eigen leven riskeerden om Donald Trump zonder verdere verwondingen van het podium te evacueren, krijgen de agenten van de Amerikaanse Secret Service ook heel wat kritiek. Volgens verschillende Republikeinse stemmen werd Trump onvoldoende beschermd: “Bij Biden had dit nooit kunnen gebeuren.” Maar hoe werd Trump dan wél omringd door de Secret Service?

Lees meer »

WEERBERICHT. Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Liveblog festivals: P!nk onder politiebegeleiding naar Koning Boudewijnstadion gebracht voor haar optreden, fans staan al uren in de rij

Het is een muzikaal weekend, met ook vandaag weer een tiental festivals in alle Belgische provincies. Het is uitkijken naar Nicki Minaj, die als grote headliner Les Ardentes in Luik mag afsluiten. Op Cactus Festival lokken The War on Drugs heel wat fans, en de Amerikaanse zangeres P!NK is in Brussel voor haar ‘Summer Carnival World Tour’. Ze werd onder

Lees meer »

Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden

Omringd door de dichtste familie is thuis in Elverdinge Lodewijk ‘Louis’ Roelens (79) overleden. Hij was de gewezen voorzitter van de stedelijke milieuadviesraad Ieper en was tien jaar dijkgraaf Zuidijzerpolder.
The post Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

Deze namiddag trok voor de 44ste keer de Kinderstoet door de centrumstraten van Pittem. Ook nu weer inspireerde het beroep van deken en witloofboer Hans Vandewalle heel wat groepen en dus was het witloof bij overvloed aanwezig. Ook Joost Klein en de gastvedette Wim Willaert maakten hun opwachting.
The post Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Op reis met kinderen in de auto anno 2024… Een nieuw element om rekening mee te houden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »