Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.

Met een waar verrassingsfeest in de tuin werd het diamanten paar stevig verrast. Ann Vandaele en haar man Guy Goudesone stelden alles in het werk om er een onvergetelijke namiddag van te maken. In hun tuin in de Kneukelstraat nodigden ze neven, nichten en vrienden van het paar uit voor een waar verrassingsfeest. “Fernand en Christiane wisten helemaal van niks. Ze gingen ervan uit dat we met ons vieren ergens zouden gaan eten op restaurant”, vertelt schoonzoon Guy Goudesone.

Hij haalde Christiane en Fernand om 11 uur op met een koets voor een ritje door Oedelem. Bij aankomst in de Kneukelstraat werden ze verrast door alle gasten, nadien konden ze genieten van een barbecue. “Ze reageerden heel erg verrast en genoten enorm van het gezelschap. Op hun leeftijd zijn verplaatsingen niet meer zo evident en een deel van hun familie woont in Oost-Vlaanderen. Daarom zien ze elkaar niet zo frequent. Dat ze hun jubileum konden vieren met de hele familie, deed hen duidelijk veel deugd”, vertelt Goudesone.

Fernand Vandaele won ooit nog een Gouden Beertje en was 35 jarenlang schoolmeester in Beernem. Christiane werkte altijd als boekhoudster. “Mijn schoonvader zette zich enorm in voor de begeleiding van sport op school. De gemeente heeft hem daar met het Gouden Beertje ook uitvoerig voor bedankt”, aldus de schoonzoon.

Nog erg actief

Het koppel is ondanks hun leeftijd nog vrij actief. Ze gaan regelmatig fietsen en wandelen en genieten ook nog van kleine tripjes in het binnenland of zelfs Spanje. “Ze stippelen hier en daar nog wandelingen en tochten uit voor diverse verenigingen. Ze zijn dus nog erg actief voor hun leeftijd”, klinkt het. (AVH)

The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Watercellen en waterbommen teisteren heel België

Zware onweders hebben een spoor van vernieling door Vlaanderen getrokken. “We hebben verschillende supercellen en lijnvormige onweders over ons heen gekregen”, zegt weerman David Dehenauw. Goed voor evenveel regen als normaal op een halve maand juli.

Lees meer »

Biden zet géén stap opzij en roept op hem te steunen: “Ik ben gekozen”

Amerikaans president Joe Biden heeft zijn partijgenoten maandag opgeroepen om zich achter zijn kandidatuur te scharen. In een brief, die werd gepubliceerd op socialemediaplatform X, stelt de 81-jarige president dat hij ervan overtuigd is dat hij de meest geschikte kandidaat is om zijn uitdager Donald Trump te verslaan. “Het is tijd om samen te komen en vooruit te gaan als

Lees meer »

Gemeenteraad Middelkerke keurt aanvraag titel ereburgemeester voor Janna Opstaele unaniem goed

Woensdagavond heeft de voltallige gemeenteraad van Middelkerke de aanvraag goedgekeurd om Janna Opstaele alsnog postuum tot ereburgemeester te benoemen. Het is nu aan het Agentschap Binnenlands Bestuur en minister Gwendolyn Rutten (Open Vld) om de aanvraag goed te keuren. “In tegenstelling tot hoe de gemeenteraad hier meestal verloopt, is dit punt wel respectvol behandeld”, zegt raadslid Franky Annys (Open Vld)

Lees meer »

WEERBERICHT. Morgen drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Morgen begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Shaw komt op voor bekritiseerde Southgate: “Hij is écht goed”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Pavlos (59) en Tilly (54) staan na ruim 35 jaar dienst bij Audi misschien samen op straat: “We leerden elkaar kennen in de fabriek en huwden er. Nu moeten we vrezen voor onze job”

Zij werkt 35 jaar bij Audi Vorst, hij zelfs 41 jaar. Ze werden verliefd, kregen een tweeling en trouwden tien jaar geleden – op 12 juli 2014 – ìn de autofabriek: méér Audi-koppel dan Tilly (54) en Pavlos (59) is niemand. Maar vandaag overheerst verslagenheid in plaats van feest. Tegen november van dit jaar schrapt Audi Vorst 1.410 banen en

Lees meer »

Dit is wat we nu weten over de moordpoging op Donald Trump

Tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump opende zaterdag een onbekende het vuur vanaf het dak van een gebouw rechts van de plaats waar Trump op dat moment een toespraak gaf. De ex-president is lichtgewond, de schutter en een toeschouwer zijn overleden.

Lees meer »

Franse politiek in rep en roer: geheime etentjes met Le Pen en Bardella brengen politici van kamp Macron in opspraak

Ophefmakende onthullingen bij onze zuiderburen. Volgens de Franse krant ‘Libération’ heeft een ex-adviseur van president Emmanuel Macron geheime diners georganiseerd bij hem thuis met belangrijke figuren van Rassemblement National en vooraanstaande politici van ‘la macronie’. Zo heeft Édouard Philippe, oud-premier onder Macron, al toegegeven dat hij heeft gedineerd met Marine Le Pen (RN).

Lees meer »