Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België

Het mijnen van de cryptomunt Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België. Dat heeft de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) woensdag gezegd tijdens de voorstelling van het Digital Economy Report 2024. De opkomst van artificiële intelligentie en cryptomunten heeft het energieverbruik van de techsector de afgelopen jaren drastisch doen stijgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Jada Sparks uit ‘Chasing Beauty’ zit gevangen in eindeloze zoektocht naar perfectie: “Mijn verslaving kostte zeker 100.000 euro”

Het begon met een ‘simpele’ borstvergroting, maar mondde uit in een heuse verslaving aan plastische chirurgie. Jada Sparks (34) uit ‘Chasing Beauty’ ging al meer dan 29 keer onder narcose voor een ingreep en dat bleek niet altijd zonder risico’s. “Ik vreesde dat de wonden zouden openscheuren”, bekent ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over schoonheid, haar job als sekswerker

Lees meer »

CODE GEEL voor onweer: zal het morgen opnieuw even fel tekeer gaan als dinsdag? “Ook na weekend kans op donder en bliksem”

Een wisselvallig weerbeeld domineert momenteel onze zomer. Af en toe breekt het mooie zomerweer erdoor met wat zon en warmte, maar al snel volgt er dan gedonder en gebliksem. Zo zorgde zwaar onweer dinsdag voor heel wat overlast met wind- en waterschade. Morgen trekt er opnieuw onweer over ons land heen. En ook volgende week lijkt het prijs te zijn.

Lees meer »

“Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift”: Nederlandse zender PowNed verwijdert omstreden filmpje met vrouwelijke fans

De Nederlandse omroep PowNed heeft een controversieel filmpje offline gehaald nadat er tientallen klachten over binnengekomen waren. "Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift" was de titel. Het filmpje toonde onder andere een jonge vrouw die haar borsten toonde in ruil voor een ontmoeting met de Amerikaanse superster. De reporter hield de fans echter voor de gek, want er was

Lees meer »

Diamant voor Dirk en Agnes uit Izegem

Dirk Werbrouck (84) en Agnes Dedeurwaerder (82) uit de Baronielaan werden in het stadhuis van Izegem ontvangen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Diamant voor Dirk en Agnes uit Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rukwind blaast toren van kerk in Heffen bij Mechelen – Fietser naar ziekenhuis nadat hij tak op zich krijgt in Brugge

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Average Rob verrast door Zomerhit-nominatie voor ‘On met la patate’: “Op één dag in elkaar gestoken”

De twintig nominaties voor Zomerhit zijn bekend en één vreemde eend in de bijt valt op: Average Rob (32) en producer Omdat Het Kan (29) maken met hun supporterslied ‘On met la patate’ kans op de titel. Het ‘shtamp’-lied met snoeiharde beats is atypisch in het rijtje Zomerhit-genomineerden. “Maar het brengt mensen aan het dansen en maakt iets los. Dat

Lees meer »

Pools parlement verwerpt versoepeling abortuswet

Het Poolse parlement heeft vrijdag een wetsvoorstel verworpen dat de zeer strenge abortuswet van het land voorzichtig zou versoepelen. Enkele leden van de pro-Europese meerderheid hebben meegestemd met de uiterst rechtse oppositie. Hulp bieden bij abortus blijft zo strafbaar met gevangenisstraffen tot drie jaar.

Lees meer »

“Uniek in de wereld”: waarom oranje leger van 75.000 Nederlanders Dortmund verovert voor match tegen Engeland

Liefst 75.000 Nederlanders steken vandaag de grens over naar Dortmund voor de match van Nederland tegen Engeland op het EK voetbal. Daarmee wordt opnieuw Oranjehistorie geschreven. In 1907 stonden er slechts negen supporters, inmiddels is er een hele Oranjezee. Hoe komt het dat de Nederlanders zo van het Nederlandse elftal zijn gaan houden? “De Nederlanders maken internationaal furore als fans

Lees meer »

In het Wiel van het Ventiel pakt uit met verkoop van eigen wijn en olijfolie ten voordele van mensen met jongdementie

Op de tweede dag van ‘In het wiel van Het Ventiel’ pakte de organisatie uit met een primeur: het officieel lanceren van een rode wijn, olijfolie en witte wijn ‘Twinkel’ onder de naam Het Ventiel. Met deze actie wil initiatiefnemer Verthé Interieurs Harelbeke ervoor zorgen dat mensen met jongdementie beter ondersteund worden.
The post In het Wiel van het

Lees meer »

Project van middelbare school mee de ruimte in dankzij jeugddroom van leraar: “40 jaar geleden schreef ESA me dat dit niet kon, kijk nu”

De lancering van de eerste Ariane 6-raket wordt dinsdagavond met strak gespannen zenuwen gevolgd door de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette. Ze zijn de eerste middelbare school ooit die een experiment de ruimte in stuurt, met dank aan hun fysica­leraar. “ESA verwachtte niet dat er onder de middelbare scholen buitenbeentjes zijn zoals de onze.”

Lees meer »

Ostend Beach lokt 25.000 bezoekers

Het driedaagse dancefestival Ostend Beach heeft deze editie 25.000 festivalgangers over de vloer gekregen. Dat zegt mede-organisator Kevin Beirens zondagavond op de laatste festivaldag. Onder meer dj’s Used, Average Rob en Dimaro zakten af naar de badstad.
The post Ostend Beach lokt 25.000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »